Yıkıma hazırlanan AKM'de asbest tehdidi

Yıkım çalışmalarına bugün başlanacağı açıklanan AKP'de asbest tespit edildiği belirtiliyor. Ankara'dan gelen yetkililerin binada inceleme yaptığı kaydedildi.

Abone ol

DUVAR - Yıkım çalışmaları için etrafı kapatılan İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Kültür Merkezi'nde asbest tespit edildi.

AKM'ye giderek yıkım için yürütülen çalışmalarla ilgili bir haber yapan Binat'ten Tansu Pişkin, izlenimlerini şöyle aktardı:

"Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkımının başladığı iddiaları üzerine AKM’ye giderek yetkililerle görüştük.

Verdikleri bilgiye göre, binada henüz bir yıkım yapılmıyor sadece eski bir iskelenin onarılması söz konusu.

Binaya ön taraftan giriş mümkün değil. Gümüşsuyu yönünde kalan kapısında bekleyen güvenlik görevlileri ve yetkililer var. Kapıdan içeri girip onarılan iskeleyi görebildik. Söylentilerin tersine henüz yıkım yok. Ancak içeriden Kültür Bakanlığı’na bağlı Basın Müşavirliği’nin izni olmadan içeriden yayın yapmak ya da fotoğraf çekmek yasak.

AKM'nin etrafı yıkım için kapatıldı

Yıkımın tam olarak ne zaman başlayacağını sorduğumuz yetkililer binada asbest tespit edildiğini söyledi. Söylediklerine göre, Bakanlık’tan gelen yetkililer binada inceleme yapmış ve AKM’nin büyük sahne kısmında asbest tespit etmişler.

Kimyasal temizleninceye kadar binada yıkım yapmanın mümkün olmadığını, binanın içine giren yetkililerin de koruyucu kıyafetlerle işlem yaptığını belirtiyorlar."

İstanbul asbest tehdidi altında: Denetim yapılmıyor!

Kadıköy'de asbest mesaisi

Melih Gökçek hakkında asbestli yıkım için suç duyurusu