YİK'te oturma düzeni değişti

İlk kez 2 Ekim tarihinde yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, oturuma başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen sağında yer alan Bülent Arınç, dünkü son toplantıda Erdoğan'a daha uzak bir konumda yer aldı.

Abone ol

DUVAR - İlk kez 2 Ekim 2019 günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK), Bülent Arınç Erdoğan'ın sol yanında yer almıştı. Arınç'ın solunda ise Köksal Toptan ve Yıldırım Akbulut oturuyordu.

YİK toplantısı, 5 Kasım'da bir kez daha gerçekleşti. Fakat bu birleşimde oturma düzenindeki farklılık dikkat çekti. Protokol gereği başta oturması gereken Bülent Arınç, bu kez sağdan üçüncü sırada yer aldı. Erdoğan'a en yakın oturan isimlerse bu kez Yıldırım Akbulut ve İsmail Kahraman oldu.

5 Kasım 2019 tarihli Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı

Oturma düzenindeki söz konusu bu değişikliğin, Erdoğan'ın Arınç'ın son dönemde KHK'lilerle ilgili yaptığı açıklamalara olan tepkisinden kaynaklandığı iddia edildi. Bazı kaynaklar ise Arınç'ın bu oturma düzenine kızarak, toplantı öncesi itiraz ettiğini iddia etti.

2 Ekim 2019 tarihli Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı

NE OLMUŞTU?

Bülent Arınç, verdiği bir röportajda Kanun Hükmünde Kararnameler için “bir faciadır” demiş ve "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç ayrıca FETÖ yargılamalarında büyük hatalar yapıldığını belirterek yargıyı sert bir dille eleştirmişti. Arınç'ın sözleri AK Parti de tartışma yaratmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son AK Parti Grup Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın açıklamaları hakkında, "Arkadaşlar kendisini iyi bir hukukçu olduğuna göre 'KHK facia' ifadesi kullanmasını esefle karşıladım. Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)