Yıldırım İTÜ mezunlarıyla buluştu

Başbakan Binali Yıldırım İTÜ Mezunlar Zirvesi'nde konuştu. ABD Başkanı Trump'ı eleştiren Yıldırım, üniversitenin eski mezunlarını anlatırken, "Orhan Pamuk, üniversiteyi bitirememiş olsa da Nobel Ödülü aldı. Bitirse siz düşünün" dedi.

Abone ol

DUVAR - Binali Yıldırım Ankara Otel'de düzenlenen İTÜ Mezunlar Zirvesi'ne katıldı. Yıldırım İTÜ'nün 'Sadece teknik olarak değil, sosyal alanlarda da sesini duyuran bir üniversite olduğunu' belirtti. Konuşmasının başlangıcında kendi öğrenciliği döneminde üniversitede görev yapan bir hocalarının taklidini yaparak, "Erbakan hoca da fena değil" dedi.

Konuşmasında Oğuz Atay ve Orhan Pamuk'a da değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Merhum Oğuz Atay'ı da saygıyla yad etmek istiyorum. Prof. Dr. Mustafa İnan'ın da romanını yazmıştır. Teknik üniversitenin de romanı niteliğini taşıyor. Akla bir başka isim daha geliyor, Orhan Pamuk. Her ne kadar üniversiteyi bitirememiş olsa da Nobel Ödülü aldı. Üniversiteyi bitirememiş ama Nobel Ödül'ü alıyor. Bitirse siz düşünün" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'nda yapılacak olan oylama öncesi tehditkar sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, "ABD Başkanı işi zıvanadan çıkarmış görünüyor. Her ülke egemendir, bağımsız karar verecek yetkinliğe sahiptir." dedi.

Başbakanın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

2023 HEDEFLERİNİ YAKALAYACAK MÜHENDİSLER OLMALIDIR: İTÜ, Türkiye'nin son 40 yılına hükmetmiş, yönetimde siyasetçileri yetiştirmiş önemli yeri olan 244 yıllık geçmişi olan bir üniversite. Türkiye'nin yüz akı medarı iftarı olan bir üniversite. AK Parti iktidarının 15 yıllık döneminde bakan, başbakanlık seviyesinde 8 tane arkadaşımız kabinelerde görev aldı. Benimle beraber de 6 arkadaşımız görev aldı. Teknik üniversite mezunu arkadaşlarımız bakan olarak görev yapıyor. Ülkemizin 2023 hedeflerini yakalayacak mühendisler olmalıdır. Bu kapsamda İTÜ emin adımlarla devam ediyor.

DÜNYADAKİ 10 MEGA PROJEDEN 6'SI BİZİM: Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için 15 yıldır çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Herkesin eğitim hakkına sahip olması için üniversitelerimizin gelişmesine çok önem veriyoruz. Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor. Dünyada son 10 yılda yapılan mega projelerin 6'sını biz gerçekleştirdik. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 2'ye kadar ulaştı.