Yıldırım: Sıkıntı öğretmen dağılımında

Başbakan Yıldırım, Türkiye'de 17 öğrenciye 1 öğretmen düştüğünü belirterek. "Bu gayet iyi bir sayı. Sıkıntı nerede? Dağılımda" dedi.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabulde konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

"Şu anda öğrenci sayısı, okul sayısı, derslik sayısı bakımından öğretmen sayımız yeterli gözüküyor. Öğrenci sayısını öğretmen sayısına böldüğümüzde sınıf başına düşüne öğretmen sayısı 17. Bir sınıfta 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Bu gayet iyi bir sayı. Sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, sınıflar kalabalık. Bazı yerlerde fazla var. Zaman içinde bu denge ve eşleştirmeyi yapmış olacağız."

'58 BİN YENİ DERSLİĞE İHTİYACIMIZ VAR'

Tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "65 bin 793 okulumuz var. Bu okullarımızdaki 282 bin dersliği son 15 yılda yaptık. Şimdi bir karar aldık 2019 sonunda bütün okullarımızda tekli eğitime geçeceğiz. Bu iddialı bir karar. Hatta şu müjdeyi de verebilirim; bazı illerimizde şimdiden geçmeler oldu. Tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var. Önümüzdeki 2 yılda 58 bin dersliği haydi haydi yaparız. Böylece yurt genelinde tekli eğitimi de inşallah başarmış olacağız. Eğer yaptığınız iş sizi mutlu etmiyorsa başarı mümkün değildir. Bu iş sadece para ile yapılacak bir iş değil."

'EN ÇOK ÖĞRETMEN OLMAK İSTEYEN KİŞİ TÜRKİYE'DE'

Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da konuşma yaptı. Yılmaz şunları söyledi: "Öğretmenlik mesleğine yönelik iyileştirme çalışmalarını başlattık. Öğretmen strateji belgesi bu yıl Resmi Gazete 'de yayınlandı. OECD ülkeleri arasında istatistik yapılmış 'kim öğretmen olmak istiyor?' diye. OECD ülkeleri arasında en fazla öğretmen olmak isteyen kişi Türkiye'de var. Öğretmende böyle bir algı eksikliği olsa insanlar öğretmen olmak ister mi? Öğretmenlik Türkiye'de en saygın, itibarlı mesleklerden biridir. Önümüzdeki dönemde öğretmen akademisini hayata geçireceğiz. Yönetmelik taslağımızı hazırladık." (ANKARA/DHA)