Yıldız Holding'den Kaynak Holding iddiasına yalanlama

Ülker Grubu, 'FETÖ' soruşturmasında TMSF'ye devredilen Kaynak Holding'le bağlantılı oldukları yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Abone ol

DUVAR - Ülker Grubu'nun hisseleri yeni haftaya ortalama yüzde 11'lik düşüşle başladı. Ülker Bisküvi hisse senedi yüzde 11’i aşkın düşüşle 16 liradan işlem gördü. Gözde Girişim Sermayesi hisse senetleri yüzde 13’ü aşkın düşüş gerçekleştirdi. Bu düşüş sonrası hisse senedi 1.80 liraya kadar geriledi. Grubun bir diğer halka arz olmuş şirketi olan Bizim Toptan hisse senedi de yüzde 11’i aşkın düşüş ile 10.30 lira seviyelerine kadar geri çekildi.

Bu düşüşte, cuma günü sabah gazetesinde “Gizli ‘Kaynak’ kim?” başlıklı yazının etkili olduğu belirtiliyor. Söz konusu yazıda, Kaynak Holding ile Ülker'in bağlantılı olduğu ima edilmiş ve savcılığın yakında soruşturma başlatacağı öne sürülmüştü.

MURAT ÜLKER: ALNIMIZ AK

Bu gelişmeler üzerine Ülker Grubu, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ülker'i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu ifade edilerek, yasal haklarının saklı tutulduğu vurgulandı. Açıklamada, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen, Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır" denildi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Twitter adresinden, "Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" mesajını paylaştı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada da hiçbir illegal yapıyla ilişkileri olmadığını vurgulamıştı. 17 Ağustos’ta Twitter hesabından “Sabri Ülker (Allah rahmet etsin) 1999’da yıllar önce söylemiş” şeklinde tek bir cümle yazan Murat Ülker, iki de gazete kupürü paylaşmıştı.

Kupürlerde Ülker’in kurucusu Sabri Ülker’in o yıllarda yaptığı açıklama yer alıyor. “Cemaatlerle işimiz yok” diyen Sabri Ülker’in siyasetle ve siyasi yelpazenin hiçbir kanadı ile uzak yakın ilişkisi olmadığına yönelik ifadesi görülüyor.

(HABER MERKEZİ)