Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü boşaltılıyor

“Cumhurbaşkanlığı ofisi”ne tahsis edileceği belirtilen Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü bu sabah boşaltılmaya başlandı.

Abone ol

DUVAR - Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü bu sabah saatleri itibariyle boşaltılmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinde kampüse gelen çok sayıda nakliye kamyonu Çukur Saray ve tarihi Rektörlük binasını boşaltmaya başladı. Aynı kapsamda üniversite içinde bulunan Mediko binasının da taşındığı aktarıldı.

Gazete Yolculuk'ta yer alan habere göre YTÜ Öğrenci İşleri söz konusu taşınmayla ilgili, “Taşınma haberi doğrudur, Çukur Saray ve Rektörlük binası Davutpaşa’ya gidiyor” açıklamasını yaptı.

'TAŞINMA SÜREÇLERİNİ SALDIRI OLARAK KABUL EDECEĞİZ'

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Savunması aktivisti Ekin Can Alıcı ise, söz konusu boşaltma kararını kabul etmeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Ucu açık bir şekilde yani gelecekte ne olacağı belirsiz olarak rektörlüğün binaları boşaltmasına da anlam veremiyoruz. Beyan ettikleri onların da taşınmaya karşı oldukları yönünde fakat buna rağmen kuzu kuzu teslim ediyorlar. Restorasyon sonrası tekrar üniversitemize tahsis edileceğine dair teminat verilmedikçe bütün taşınma süreçlerini bir saldırı olarak kabul edeceğiz. Saldırıya karşı ilk cevabı da üreterek, tartışarak, eğlenerek 31 Mayıs’ta şenlikte vereceğiz. Bu şenlik üniversitemizi korumak açısından da bir dönüm noktası olacaktır” dedi.