Yılın ilk faiz kararı bugün açıklanacak

Merkez Bankası bugün saat 14.00'de 2022 yılına ait ilk faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin beklentisi, faiz indiriminin bu kez pas geçileceği yönünnde.

Abone ol

DUVAR - Yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Analistler, Şahap Kavcıoğlu başkanlığındaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararı ve karar metnindeki değişikliklerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Beklenti ise bu kez herhangi bir faiz değişikliğine gidilmeyeceği yönünde. AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin tamamı, politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor. Societe Generale, Unicredit, Bank of America gibi uluslararası finans kuruluşları da aynı yönde öngörüde bulundu.

BANKALARIN FAİZ ORANLARI YÜKSELİYOR

Aralık ayında açıklanan enflasyon yüzde 36,08 olarak açıklanırken, yüzde 14'lük politika faiziyle aradaki yüksek fark, döviz kurlarına talebi artırıyor. Bu fark nedeniyle bankaların kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine uyguladığı faiz oranı da yüzde 30'u buluyor. (EOKONOMİ SERVİSİ)