Yılmaz: Türkiye'nin harekâtı boşa gidebilir

Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinin Suriye içerisindeki ilerleyişi sürerken Washington ile Ankara arasındaki PYD gerilimi de artıyor. Mevcut tabloyu değerlendiren CHP'li Öztürk Yılmaz'a göre Türkiye yeni ittifaklar oluşturmalı.

Abone ol

Hülya Karabağlı  hkarabagli@gazeteduvar.com.tr

ANKARA - Birinci haftasını geride bırakan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Duvar'a yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin askeri operasyonunu stratejik ve politik bir hedefe oturtulması gerektiğini söyledi.

Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

"ABD Suriye’de bir kere YPG’ye toz kondurmuyor. YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçmesi halinde YPG’ye yaptırım uygulamadığı gibi Rakka’ya yürümesini destekliyor. Demokratik Suriye Güçleri, ana bileşeni YPG olduğu için, Menbiç’ten sonra El-Bab’ı alıp aşağıdan bir koridor oluşturmak istiyor. Suriye’de kartlar yeniden karılıyor. Türkiye hızlı davranıp Suriye’nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı konusunda yeni bir ittifak oluşturup devreye giremezse, askeri operasyonu stratejik, politik bir hedefe oturtamazsa boşa gitmiş olacak." (DUVAR)