Yoda'dan İmamoğlu'na destek: Güç seninle olsun

Ekrem İmamoğlu'na türbeye girerken ellerini arkada bağladığı gerekçesiyle inceleme başlatılmasına İBB'nin resmi hesabından Star Wars'lı yanıt geldi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ne girerken ellerini arkada bağladığı için soruşturma izni istendiği ortaya çıktı. İBB Basın Sözcülüğü ve İçişleri Bakanlığı soruşturmayı doğrularken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da CİMER'e gelen şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediğini açıkladı.

Elleri arkada bağlı olduğu için türbeye saygısızlıkla suçlanan Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından "Biz işimize bakalım" notuyla inşaatı devam eden Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'ni videosunu paylaştı. 

İBB'nin Instagram hesabından da Ekrem İmamoğlu'na esprili bir destek mesajı paylaşıldı. İBB, İmamoğlu'nun söz konusu türbeye girerken ellerini arkasında bağladığı anın fotoğrafına Star Wars filmlerinin 'karizmatik' kahramanlarından Büyük Jedi Üstadı 900 yaşındaki Yoda karakterinin fotoğrafını da montajladı. Görselde, filmin ünlü "Güç seninle olsun" repliği de kullanıldı. Fotoğraf İBB'nin icraatları yazılarak paylaşıldı: 

NEDEN STAR WARS'A GÖNDERME YAPILDI?

Star Wars hayranları 4 Mayıs'ı Star Wars Günü olarak kutluyor. 4 Mayıs, filmde fenomen haline gelmiş "May the force be with you. - Güç seninle olsun." repliğinin okunuşuyla ilgili yapılan kelime oyunu dolayısıyla (May the fourth be with you) Star Wars günü olarak kabul edilmişti. (HABER MERKEZİ)