Yoğun bakımdaki yaşlı hastaya eziyetle ilgili soruşturmada 8 gözaltı

Ataşehir'deki özel hastanede yaşlı bir hastanın sağlık personeli tarafından hakarete uğradığı görüntüler sonrası başlatılan soruşturmada 8 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Ataşehir’de özel bir hastanede sağlık çalışanlarının yaşlı hastaya kötü muamele ederken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında görüntüleri çeken M.Y. ile yaşlı kadının yüzüne para atan A.E.’nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

DHA’nın haberine göre, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, olayın Aralık 2021’de yaşandığı ortaya çıktı. Polis, görüntüleri çeken M.Y. ve yaşlı kadının yüzüne para atan A.E. isimli şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından olayla ilgili 8 şüpheliden 7’si İstanbul’da gözaltına alındı. Olayın ardından işten uzaklaştırılan A.E. ise Samsun’da yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, "Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali", "Görevi Kötüye kullanma" ve "Hakaret" suçlarından adliyeye sevk edildi.

HASTANENİN FAALİYETİ DURDURULDU

Ataşehir'deki özel hastanede sağlık çalışanlarının, yaşlı ve konuşamayacak durumdaki kadın hastaya hakaret edip, yüzüne para attığı görüntüler sosyal medyada yer almış ve tepki uyandırmıştı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görüntülerle ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve "suçluların kesinlikle cezasını çekeceğini" söylemiş, hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)