Yol işçilerinin viyadük üzerindeki eylemi 9. gününde

Aydın-Denizli otoban şantiyesinde çalışan ve ücretlerini almadıkları için direnişe geçen İnşaat İşçileri Sendikası üyesi işçiler viyadük üzerindeki eylemlerine 9'uncu günde sağanağa rağmen devam etti.

Abone ol

DUVAR - Aydın-Denizli Karayolu inşaatında çalışırken maaşlarını ve fazla mesai ücretlerini alamadıkları için direnişe başlayan ve ikinci günde Kod-46 ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçilerin eylemi 9'uncu gününde sağanak yağışa rağmen devam etti. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Fernas ve İnceoğlu isimli şirketlerde çalışan 39 işçi, kentte etkili olan sağanak yağışa rağmen eylemlerini bırakmadı. 
İşçilerden Yunus Doğan ve Mehmet Altun gece yarısı fenalaşarak Aydın Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi edilen işçilerden kalp rahatsızlığı bulunan Mehmet Altun, şantiyeye yakın bir eve yerleştirildi. Yunus Doğan ise tedavisinin ardından yeniden şantiyeye dönerek eyleme devam etti. 

Eylemin 9. gününde işveren maaşların asgari ücret kısmını yatırırken, geri kalan kısmını ve fazla mesai ücretlerini ise yatırmadı. İşverenlerin, işçilere “Bu ücretin de yarısını veririm yarısını vermem” dediği öğrenildi. Ancak bunu kabul etmeyen işçiler, eylemlerini tüm haklarını alana kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

(HABER MERKEZİ)