Yolcu otobüsü yol temizleme aracına çarptı: 2 ölü, 14 yaralı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yolcu otobüsünün Karayolları'na ait yol temizleme aracına arkadan çarptığı kazada, otobüs şoförü Halil İbrahim Çizmeci ve bir yolcu öldü, 14 kişi yaralandı.

Abone ol

DUVAR - Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. 

DHA'nın haberine göre kaza, saat 13.00 sıralarında Seydişehir-Antalya kara yolunun 7’nci kilometresinde meydana geldi. Trabzon'dan Antalya'ya giden Halil İbrahim Çizmeci’nin kullandığı yolcu otobüsü, önünde seyreden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait Ahmet E. yönetimindeki yol temizleme aracına arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle temizleme aracı devrildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada otobüs şoförü Halil İbrahim Çizmeci yaşamını yitirirken, 13 yolcu ile temizleme aracı şoförü Ahmet E. ve yanındaki mesai arkadaşı olmak üzere 15 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Seydişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Seydişehir Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Konya'ya sevk edilen yaralı yolculardan Aniş Yılmaz da hayatını kaybetti. 2 kişinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Yolcu otobüsü şoförlerinin ise Konya'daki molada değişim yapıp, Halil İbrahim Çizmeci'nin direksiyon başına geçtiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)