Yorgo Papandreu Efes Antik Kenti gezdi

Yunanistan'ın eski başbakanı Yorgo Papandreu, Selçuk Belediyesi'ni ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Papandreou'ya Efes Antik Kenti’ni gezdirdi.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın eski başbakanı Yorgo Papandreu, Selçuk Belediyesi'ni ziyaret etti. Papandreou’nun ziyaretinde konuşan belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, dünyanın karşı karşıya kaldığı iklim krizi, savaşlar, ekonomik krizler ve işsizlik gibi sorunların çözümüne değindi. Sengel, “Bu sorunların çözümü için siyasetçiden sanatçıya, akademisyenden sivil toplumun tüm bileşenlerine kadar bilime dayalı evrensel değerlerimiz ve sürdürülebilir politikalarımızla ortak eylem ve çözüm ortaklığı geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Selçuk'ta meydana gelen orman yangınını da hatırlatan Sengel, “Ne yazık ki bu antik ve tarihi topraklar, geçtiğimiz hafta sonu iklim krizi ve insanların yanlış davranışları nedeniyle büyük bir yangına maruz kaldı. Geçmişimizin izleri, geleceğimiz yandı. Bu anlamda çok üzgün olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Efes Selçuk’un sanatın ve düşüncenin doğduğu topraklar olduğunu da dile getiren Sengel, “Bugün Papandreou gibi barış elçisi bir siyasetçinin, Zülfü Livaneli gibi barışı sanatıyla bütünleştiren bir sanatçının dostluğuyla farklı ülkelerden değerli misafirlerimizle bir araya geldik. Bu ilham verici şehir, ilham kaynağı olan sizleri sıcak bir şekilde karşılıyor. Efes Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı olarak doğurganlığın ve kadınların başrol oynadığı bir coğrafyada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda yürüyen bir kadın siyasetçi olarak şunu söyleyebilirim; gelecek, ona adım atacak cesarete ve kararlılığa sahip olanlarındır. Birlikte atacağımız adımların artması dileğiyle" ifadelerini kullandı.

'DOSTLUKLA BİRÇOK ŞEYİ BAŞARABİLİRİZ'

Yunanistan'ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu ise “Simi Sempozyumu kapsamında sanatçılar, politikacılar ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile buradayız. Burada karşılaştığımız dostlukla birlikte birçok şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Dünyadaki değişmelerin, hava kirliliği, savaşlar, küresel ısınma gibi problemlerin bu tür dostluklarla, barış içinde daha iyileştirilebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Filiz Ceritoğlu Sengel, Yorgo Papandreu'ya zeytin fidanı hediye etti.