YPG'den Afrin açıklaması

YPG'nin Afrin sözcüsü Roj: TSK uçakları 100 yeri bombaladı. Çatışmalar sürüyor.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Afrin harekatı konusunda YPG'den ilk açıklama geldi. YPG'nin Afrin'deki sözcüsü Rojhat Roj, Türk savaş uçaklarının Afrin'i ve çevresindeki bazı köyleri bombaladığını söyledi.

Reuters'a konuşan Roj, bombardımanda yaralananlar olduğunu ama tam sayının bilinmediğini belirtti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Sputnik'e yaptığı açıklamada ise TSK uçakları tarafından Afrin'de YPG mevzilerini bombaladığını belirten Roj, şunları söyledi:

"TSK uçakları Afrin bölgesinde 100 yere bombardıman yaptı. Türkiye'nin savaş uçakları Suriye içerisinde Afrin'deki YPG/ YPJ mevzilerini de vurdu. Fakat askeri yerlerde can kaybı yok. Afrin merkeze yakın yerlerde bombardıman oldu. Türkiye ve ÖSO güçleri Bilbile bölgesinden Afrin'e girmek istediler ancak YPG güçlerimiz izin vermedi. Çatışmalar sürüyor. Bu yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacak. Uçakların bombardımanı devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre 56 savaş uçağı bombardımanda yer aldı."

'EN AZ ALTI SİVİL HAYATINI KAYBETTİ'

YPG sözcülerinden Birusk Haseke ise gecenin ilerleyen saatlerinde Reuters'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bombardımanı sırasında altı sivilin, bir YPG, iki YPJ üyesinin hayatını kaybettiğini söyledi. Buna göre 13 sivil de yaralandı.