YPG'den Menbiç açıklaması

Menbiç'ten çekileceğini açıklayan YPG "Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbic'de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat'ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD'den gelen açıklamalarından ardından YPG de Menbic'ten çekileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk, bu gün kişisel Twitter hesabından YPG güçlerinin Menbic'ten çekileceği yönünde bir mesaj paylaştı. McGurk mesajında, "Bütün YPG güçleri yerel birimlerin eğitimi tamamlandıktan sonra Menbic'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçecek" dedi.

'FIRAT'IN GAZABINA KATILMAK İÇİN'

ABD'li temsilcisinin bu mesajından bir süre sonra YPG de yazılı bir açıklama yaptı. YPG açıklamasında şöyle denildi:

"Güçlerimiz, 15 Ağustos 2016 tarihinde Menbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyon güçlerinin de desteği Münbic’i DEAŞ çetelerinden temizledik. Menbic’in özgürleştirilmesi ve Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının eğitim çalışmalarının tamamlandı. Mevcut durumda Menbic’de bulunan askeri ve güvenlik kurumları olası saldırılara karşı cevap olabilecek pozisyondadır. Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbic’de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat’ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz. Gerekirse, Menbic halkının çağrılarına tekrardan cevap olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz." (DHA)

ABD: YPG Menbiç'ten çekilecek