YPG'den yeni harekât sinyali

YPG'den Türkiye'ye karşı 'harekât' açıklaması... YPG komutanı Sipan Hemo, Azez-Cerablus hattını Türkiye destekli ÖSO'dan gerei almayı planladıklarını söyledi; Türkiye'ye 'işgalci güç' dedi.

Abone ol

DUVAR - YPG, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’nun elindeki Azez ve Cerablus arasındaki bölgeyi almayı planladığını açıkladı. YPG komutanlarından Sipan Hemo, YPG'nin bu bölgeyi 'özgürleştirmeyi' planladığını söyledi.

Azez-Cerablus hattı, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu tarafından geçen sonbaharda IŞİD'den alınmıştı. Türkiye'nin bu bölgedeki operasyonu, Suriyeli Kürtlerin sınır boyunca uzanan yekpâre bir alanı kontrol etmesini engelleme girişimi olarak yorumlanmıştı.

Reuters'ın aktardığına göre, bir Kürt gazetesine konuşan Sipan Hemo, Türkiye'yi bölgede 'işgalci güç' olarak tanımlayarak söz konusu hattı 'özgürleştirmeyi' amaçladıklarını söyledi. Ancak Hemo bu yöndeki planlarına dair ayrıntı veya bir zaman çizelgesi vermedi.

Bu açıklama, Türkiye'nin Efrin'i topçu ateşine tutmasının ardından geldi. TSK'nin Azez-Cerablus hattına yığınak yaptığı da iddia ediliyor. (Dış Haberler)