YSK İstanbul için 6'ya 5 karar verecek iddiası

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin olarak, YSK'nin 6'ya 5 seçimin yenilenmesi veya yenilenmemesi kararı vereceği iddialarının kulislerde konuşulduğunu yazdı. Sonucu belirleyecek oyun ise YSK Başkanı Sadi Güven'den geleceği belirtiliyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir için AK Parti ve MHP'nin 'seçim iptal edilsin' başvurusunu karara bağlayacak olan YSK üyelerinin markaja alındığı belirtiliyor. YSK'ye yapılan itirazlar için 23 Nisan'da verilen ara karar ile ilçe seçim kurullarından istenilen bilgiler için verilen süre dün saat 17.00 itibarı ile doldu. YSK'nin pazartesi günü kararını açıklaması beklenirken, Yeniçağ'dan Orhan Uğuroğlu "YSK 6'ya 5 karar verecek iddiası" başlıklı yazısında, kulislerde konuşulanları yazdı.

Uğuroğlu'nun yazısını ilgili bölümü şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) karar aşamasında iken başkent siyasi kulislerinde bazı iddialar kafaları karıştırıyor.

Nedir bu iddialar diyecek olursanız sıralayayım…

- YSK'nın bazı üyelerinin saraya davet edildiği,

- Ankara'ya yakın bir ilçedeki kamu lokalinde YSK'nın 2 üyesinin cumhurbaşkanlığı hukuk danışmanlarından ikisi ile buluşması,

- YSK'nın 5 üyesinin İstanbul seçiminin iptal edilmesi gerektiğini, 5 üyesinin ise karşı çıktığı ve iptal edilmemesi gerektiğini vurguladıkları, Başkan Sadi Güven'in ise, "üzerimde büyük siyasi baskı oluşturuluyor" dediği,

- YSK'nın 6'ya 5 seçimin yenilenmesi veya yenilenmemesi kararı vereceği iddiaları siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bu iddialardan anlaşılıyor ki kilit oy Başkan Güven'den gelecek…

....YSK Başkanı Sadi Güven'in AKP Balıkesir heyeti ile görüşmesi ise "Başkan İstanbul seçiminin iptalinin mesajını bu fotoğraf ile verdi" şeklinde yorumlanıyor.

Bu iddialardan hangisi ağırlıklı diye soracak olursanız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmeyeceği görüşünün ağır bastığını söyleyebilirim.

Kulis: Erdoğan seçimin yenilenmesinden ümitli