'YSK'da hiç FETÖ'cü yok mu?'

CHP'li Bayır, darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda iki kuruma hiç dokunulmadığına dikkat çekti. Bayır, Başbakan Yıldırım'a "Yüksek Seçim Kurulu ile Kamu İhale Kurumu'nda hiç FETÖ'cü yok mu" diye sordu.

Abone ol

Hülya Karabağlı  hkarabagli@gazeteduvar.com.tr

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 15 Temmuz darbe girişimin ardından pek çok kurumdan FETÖ gerekçesiyle personel atıldığını hatırlatarak "Yüksek Seçim Kurumu (YSK) ve Kamu İhale Kurumu'nda (KİK) hiç FETÖ'cü yok mu" diye sordu.

TBMM Başkanlığı'na Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Bayır, şunları dile getirdi:

‘"Bu kurumlara neden daha önce operasyon yapılmadığı, Cumhurbaşkanının yanı başına kadar giren bir örgütün, bu iki kurumda mı olamayacağı, toplumun bilmesini istemediğiniz ve AKP’nin zarar görmesinden korktuğunuz şaibeler için mi hükümetiniz tarafından mercek altına alınmadığı ve YSK’da  FETÖ yapılanmasının çıkması durumunda, bu yapının bundan önceki seçim sonuçlarına müdahale etmeleri kaçınılmaz değil midir?’’

HANGİ KURUMLARA OPERASYON YAPILMADI?

CHP'li Bayır'ın yanıt istediği diğer sorular şöyle:

-15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ yapılanması nedeniyle bu güne kadar operasyon ve inceleme yapılmayan kamu kurum ve kuruluşları hangileridir?

-Çok kritik konumda olan Yüksek Secim Kurulu (YSK) ve Kamu İhale Kurulunda hiç mi paralel yapılanma üyesi ya da sempatizanı yoktur? Cumhurbaşkanı'nın yanı başına kadar girmiş bir örgütün buraya el atmamış olması mümkün olabilir mi?

-Neden bu kurumlara bu güne kadar operasyon yapılmamıştır? Bu kurumlarda toplumun bilmesini istemediğiniz ve AKP’nin zarar göreceğinden korkulmasına neden olacak şaibeler mi söz konusudur? İlerleyen süreçte bu kurumlar da mercek altına alınacak mıdır?

-YSK’da eğer ki; FETÖ yapılanması var ise, bundan önce ki seçim sonuçlarına etki etmeleri kaçınılmaz değil midir?