Yumurta artık kendini tanıtıyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, yumurta üreticileri yetiştirme metodu kodunu içeren yeni kodlama uygulamasına başladı. Yapılan bu yeni düzenlemeye göre, doğrudan insan tüketimine veya gıda sanayiinde kullanımına sunulan tüm kabuklu yumurtaların üzerinde yetiştirme metodu kodu bulunması zorunlu olacak.

DUVAR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, yumurta üreticileri yetiştirme metodu kodunu içeren yeni kodlama uygulamasına başladı. Geçtiğimiz yılın kasım ayında girilen bu yeni dönemde tüm yetiştiricilere 1 Nisan 2018’e kadar belirtilen hükümlere uyum sağlama zorunluluğu getirildi. Peki yumurtada girilen bu yeni dönemde yetiştirme metodu kodunda gördüğümüz tüm bu sayılar ve harfler hangi anlamlara geliyor?

Haberin Devamı
UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Türkiye sıcaktan yanıyor: Bu ilçede yaşayanlar soğuktan soba yaktı EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi