Yunanistan'da öğrenciler grevde: Ülkenin birçok yerinde eğitim kesintiye uğradı

Yunanistan'da korona virüsüyle mücadelede alınan sağlık önlemlerinin yetersiz olduğunu söyleyen öğrencilerin başlattığı protesto ve grevler, ülke geneline yayıldı. Bazı kentlerde okulların kapısına zincir vurulurken, öğrenci grupları tedbirler sıkılaştırılmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi gerektiğini aktarıyor.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri yetersiz bulan öğrencilerin başlattığı protesto ve grev dalgası, ülke geneline yayılmaya başladı.

Başkent Atina başta olmak üzere, Covid-19 salgınında daha sıkı sağlık önlemlerinin uygulanmasını isteyen öğrenciler ve eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalar, muhafazakar yeni Demokrasi iktidarının, kemer sıkma politikalarını radikal bir şekilde revize etmesini istiyor. 

UZAKTAN EĞİTİME VETO

Yunanistan'da özellikle başkent olmak üzere birçok kentte korona virüsü vakalarında artış kaydedilmesinin ardından, Başbakan Kiryakos Miçotakis yönetimi eğitim ile ilgili ek önemleri yürürlüğe sokmuş, uzaktan eğitim sisteminin uygulanması için çalışmalar başlatılmıştı. 

Yunanistan basını, son günlerde birçok eğitim kuruluşunda Covid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekerken, eğitim faaliyetlerinin de aksadığı belirtildi. Öğrencilerin liderliğinde başlatılan protestolara, birçok muhalif parti ve örgüt de destek veriyor.

Hükümetin eğitim alanındaki tedbirlerinin yetersiz olduğunu söyleyen öğrenci grupları, Atina'da ve birçok kentte okulların kapılarına zincir vurmaya başladı. Protesto ve grev dalgası, kısa sürede ülke geneline yayıldı, yüzlerce okulda eğitim yarıda kesildi. 

EĞİTİM BAKANININ UYARISI 

Yunanistan Eğitim Bakanı Niki Kerameus, protestolara katılan öğrencilere seslenerek, grevlerin sürdüğü okullarda derslere katılmayan öğrenciler için devamsızlık uygulaması başlatılacağını duyurdu. 

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ 

Öğrenci grupları, yeni eğitmen atamalarıyla okullardaki kalabalık ve yığılmanın önüne geçilmesini ve yeni derslikler ile eğitim mekanlarının oluşturulmasını talep ederken, bu planlar devreye sokulmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi gerektiğini aktardı. 

Söz konusu taleplere geçtimiz hafta Atina Syntagma Medyanı’nda yürüyen binlerce öğrenci, öğretmen ve vatandaş polislerle karşı karşıya gelmişti.