Yunanistan bir askere daha iltica hakkı tanıdı

Yunanistan, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı belirtilen bir askere daha sığınma hakkı tanıdı. Kalan beş askerin de başvurusunun onaylanması bekleniyor.

Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askerle ilgili sığınma başvuruları sonuçlanıyor. Yunanistan son olarak Uğur Uçan adlı askere sığınma hakkı verdi.

Yunanistan İltica Dairesi, daha önce darbeci olmakla itham edilen Süleyman Özkaynakçı ve Ahmet Güzel isimli askerlerin sığınma başvurusunu kabul etmişti. Yunanistan Danıştay'ı da bu karara yönelik Çipras hükümetinin itirazını haksız bularak, iltica hakkı tanınmasına onay vermişti. Yunanistan medyası, Danıştay kararının emsal teşkil etmesi nedeniyle geri kalan 5 askerin de sırasıyla iltica hakkı alacağı yorumunda bulundu.

Darbeyle suçlanan sekiz asker, 18 aylık gözetim altında tutulma sürelerinin dolması sebebiyle mayıs ayı sonunda tutuldukları belirtilen nezarethaneden serbest bırakılmıştı. Askerlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Atina dışındaki bir yerde tutuldukları belirtiliyor. (Kaynak :Habertürk)