Yunanistan, kepçe operatörünü bıraktı

Yunanistan sınırına geçtiği için gözaltına alınan Edirne Belediyesi kepçe operatörü Musa Alerik, 5 ay hapis cezası ve 1500 euro para cezasına çarptırıldı. Mahkeme  hapis cezasını ertelerken, kepçeye de el koyma kararı verdi.

Abone ol

DUVAR - Edirne'de, iş makinasıyla çalışırken dün yanlışlıkla Yunanistan tarafına geçtiği için gözaltına alınan işçi Musa Alerik (38) bugün mahkemeye çıkartıldı. Yasadışı şekilde sınırı geçtiği iddiasıyla Yunanistan'da mahkeme çıkartılan Alerik,  5 ay hapis cezası ve 1500 euro para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası ertelenen Alerik'in kullandığı kepçeye ise el konuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Belediyemizi ait bir kepçe Pazar Gümrük Kapısı’nda su hattı çalışması yapıyordu. Operatör aracı ile tampon bölgeden dönüş için manevra yaparken Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı. Kepçe operatörümüz bırakılması için Yunanlı yetkililerle görüşmeler sürüyor” demişti.

YUNANİSTANLI ASKERLER 2 AYDIR TUTUKLU

Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Mitretodis ile çavuş Kouklazis da, 1 Mart'ta yanlışlıkla sınırdan 200 metre Türkiye tarafına geçince tutuklanmıştı. Yunanistanlı askerler halen tutuklu yargılanıyor.

(DHA-HABER MERKEZİ)