Yunanistan'da 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar soruşturmasında 5 kişi tutuklandı

Kolonos şehrinde 12 yaşındaki çocuğun fuhuşa zorlanması ve cinsel istismarı davasında, son olarak 34 yaşındaki bir erkek tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Kolonos şehrinde 12 yaşındaki çocuğun fuhuşa zorlanması ve cinsel istismarı davasında tutuklu sayısı 5'e yükseldi. Geçtiğimiz günlerde, çocuğun annesinin de 'kızının istismar edilmesinde rol oynadığı' suçlamasıyla tutuklandığı açıklanmıştı. Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, son olarak 34 yaşındaki bir erkeğin tutuklandığı bildirildi. Polis yetkilileri, 34 yaşındaki erkeğin bir devlet hastanesinde çalıştığını ve iş akdinin sonlandırılacağını dile getirdi. 

Soruşturma kapsamında ilk olarak 53 yaşındaki Ilias Mihos, 'çocuğu fuhuşa zorlama' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Neos Kosmos gazetesinin aktardığına göre, Mihos'un mağazasında temizlik görevlisi olarak çalışan annenin, 11 yaşından bu yana kızının istismar edilmesinde 'rol oynadığını' belirlendi. Polis yetkilileri, istismarla suçlanan bir erkeğin, anne adına para yatırdığı bir banka hesabı tespit etti. Neos Kosmos'a göre, 12 yaşındaki çocuk adına bir internet platformunda yasadışı bir hesap açıldı ve 213 kişi söz konusu hesap ile iletişime geçmeye çalıştı. Yasadışı hesap üzerinden çocuğun yaşının büyütüldüğü ve 16 yaşında olarak tanıtıldığı belirtildi.

Neos Kosmos'un haberine göre, Yeni Demokrasi üyesi olduğu belirlenen Ilias Mihos'un eşi Elisavet Lekka da soruşturma kapsamında araştırıldı. Elisavet Lekka'nın, çocuğun annesine 10 bin euro teklif ederek 'sessiz kalmasını' söylediği belirlendi. Lekka'nın, iktidardaki Yeni Demokrasi üyesi Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'i desteklediği ve 2019 yılında Atina Belediye Meclisi üyeliğine seçildiği tespit edildi. Soruşturmanın arından Lekka'nın görevlerine son verildi. Hükümet Sözcüsü Yiannis Ekonomu, Ilias Mihos'un da parti üyeliğinin iptal edildiğini bildirdi. 

KKE: NEDENLERİ, FAİLLERİ GİZLEYEN DEVLETTE SAKLI

Öte yandan, Yunanistan Komünist Partisi'nden (KKE) yapılan açıklamada “Bir kez daha, çocuklara yönelik çok yönlü koruma ve destek eksikliği bariz ve trajik bir şekilde ortaya çıkmıştır. Çocuklara karşı işlenen korkunç suçların nedenleri, gerici sömürü sisteminde ve onun çürümüş değerlerinde, bir yandan kurbanları savunmasız bırakırken diğer yandan failleri besleyen ya da gizleyen devlette saklı" ifadelerine yer verildi.