Yunanistan'da cinsel istismar soruşturması: 12 yaşındaki çocuğun annesi tutuklandı

Yunanistan'da 12 yaşındaki çocuğun fuhuşa zorlanması ve sistematik cinsel istismarına ilişkin soruşturmada, çocuğun annesi 'istismardan maddi çıkar elde etmek' ile suçlamasıyla tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da 12 yaşındaki çocuğun fuhuşa zorlanması ve sistematik cinsel istismarı hakkında başlatılan soruşturma genişletildi. Savcılık ve polis, çocuğun ailesini ve yakın çevresini incelemeye başladı. Yunanistan basını, sekiz çocuklu ailenin mensubu olan 12 yaşındaki çocuğun kardeşlerinin de cinsel şiddet ve istismara uğradıklarının düşünüldüğünü aktardı. Anne ise soruşturma kapsamında tutuklandı. 

Yunanistan devlet televizyonu ERT'nin haberine göre Atina Savcılığı, 12 yaşındaki kız çocuğun kardeşlerinin de cinsel şiddet veya istismar mağduru olma ihtimalinin araştırılması için soruşturma emri verdi. ERT'ye konuşan Yunanistan Polisi (ELAS) Sözcüsü Konstantina Demoglidou, "Tüm olasılıklar inceleniyor ve şu ana kadar tutuklanan belirli sanıklar tarafından başka çocukların istismar edilip edilmediği araştırılıyor" dedi. Demoglidou, "Bu davanın bizi nereye götüreceğini görmek için ailenin diğer küçük ve yetişkin çocuklarının da incelenmesi gerektiği açık" ifadelerini kullandı.

Yunanistan basınına göre anne, 'çocuğun istismarından maddi çıkar elde etmek' ile suçlandı. 12 yaşındaki çocuğa sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan 53 yaşındaki erkeğin iş yerinde çalışan anne, ilk başta tüm suçlamaları reddetmişti. 37 yaşındaki annenin avukatı Apostolos Lytras da, aynı şekilde suçlamaları reddetmeye devam etti. Annenin, çocuğun fuhuşa zorlanması ile 'hiçbir bağlantısı olmadığını' savunan avukat, "Suçlamaları reddediyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASINDA

İn.gr isimli haber sitesi, savcılık kararının ardından 12 yaşındaki çocuk ile beraber reşit olmayan kardeşlerinin Aglaia Kyriakou Çocuk Hastanesi'nde devlet koruması altına alındıklarını belirtti. Çocukların bakımı ve korunması ailenin 19 yaşındaki en büyük kızı tarafından üstlenildi. 

Genişletilen soruşturma kapsamında haklarında tutuklama emri bulunan 33, 36 ve 34 yaşlarında üç erkek 'reşit olmayan biriyle ücret karşılığı cinsel ilişkiye girmek' suçlamasıyla soruşturma yargıcı önüne çıkarıldı. 33 yaşındaki zanlının, bir bakım evinde çalıştığı belirtildi. Öte yandan, CNN Yunanistan'ın aktardığına göre soruşturma kapsamında şüpheli konumunda olan 35 yaşındaki bir erkeğin, ülkenin büyük hastanelerinden birinde yönetici pozisyonunda olduğu kaydedildi.