Yunanistan'da muhalefetten Makedonya için 'güvensizlik' hamlesi

Makedonya ile varılan anlaşmaya karşı çıkan ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi, Çipras hükümeti için güvensizlik oylaması yapılması amacıyla imza topluyor.

Abone ol

LEFKOŞA - Yunanistan hükümetinin Makedonya ile isim konusunda vardığı anlaşma Atina'yı karıştırdı.

Yunanistan'da ulusal ölçekte yayın yapan Alpha Tv'nin bu akşam geçtiği habere göre ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi, Çipras hükümeti için güvensizlik oylaması yapılması amacıyla muhalif milletvekillerinden imza toplamaya başladı.

Yeni Demokrasi'nin planının kabul görmesi durumunda cuma ya da cumartesi günü, Yunanistan Meclisinde güvensizlik oylaması yapılacak. Bu hamleyle Makedonya ile anlaşmanın imzalanması pazar gününe sarkacak.

Atina'da muhalefet partileri Üsküp ile varılan yeni anlaşmaya tepki gösteriyor. İktidarın küçük ortağı Anel de tepki gösterenlerin safında.

Bu arada Epsilon Tv'nin geçtiği yeni bir habere göre an itibariyle 300 sandalyeli mecliste 152 vekil yeni anlaşmaya onay vermeye yakın. Anlaşmanın kabulü için 151 "evet" oyuna ihtiyaç var.

Diğer yandan, Makedonya Cumhurbaşkanı yeni anlaşmayı onaylamayacağını duyurdu. Atina'daki hükümet kaynakları Makedonya Cumhurbaşkanının ilk vetosundan sonra ikinci meclis kararını geri çevirmeyeceği görüşünde birleşiyor.