Yunanistan'da polis mültecilere saldırdı

Avrupa sınırlarının mültecilere açıldığı yönündeki haberlerin çıkmasının ardından Kuzey Makedonya'ya geçmek için Divata'daki kampta toplanan 500 kadar kişiye polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla saldırdı. Mülteciler taş ve sopalarla karşılık vermeye çalıştı.

Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada, Avrupa sınırlarının göçmenlere açıldığı yönündeki haberlerin çıkmasının ardından, Yunanistan'ın Selanik bölgesindeki mülteciler, Kuzey Makedonya'ya geçmek için dün akşam saatlerinden itibaren Divata'daki Anagnostopulu Kampı önünde toplanmaya başladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 500 kadar mültecinin Makedonya sınırına hareket etmek istemesi üzerine polis kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile saldırdı. Mülteciler polise taş ve sopalarla karşılık verdi. Çıkan olaylarda biri polis üç kişi yaralandı, bir kişi gözaltına alındı.

Cevre illerden mültecilerin Selanik'e gelmeye devam ettiği öğrenildi. Avrupa'da, 2016'da göç yolu üzerindeki ülkelerde sınırlar kapatılınca, Yunanistan'da sıkışan göçmenler tutuldukları kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Ülkeyi terk ederek diğer Avrupa ülkelerine geçmek isteyen göçmenlerle buna izin vermeyen polis arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. (GÜMÜLCİNE/AA)