Yunanistan'daki tren kazasında can kaybı 57'ye yükseldi

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 57'ye yükseldiği açıklandı. 6'sı ağır 48 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treninin çarpıştığı kazanın bilançosu ağırlaşıyor.   

AA'nın Yunanistan Devlet Televizyonu ERT’nin haberinden aktardığına göre can kaybı 57'ye yükseldi. 

Haberde, 6'sı ağır 48 kişinin tedavisinin sürdüğü, 56 kişinin ise hala kayıp olduğu ifade edildi.

Kaza sırasında çıkan yangın nedeniyle arama kurtarma çalışmalarında ve enkazdan çıkarılan bazı cesetlerin tanınmasında zorluk yaşandığı belirtilen haberlerde, kayıp ailelerinin DNA testi için örnek verdiği aktarıldı.

İSTASYON ŞEFİ MAHKEMEYE ÇIKACAK 

Cumartesi hakim karşısına çıkması beklenen 59 yaşındaki Larissa istasyon şefinin avukatı, müvekkilinin kendi payına düşen sorumluluğu aldığını söyleyerek, "Bundan sonra tek bir ağaca değil, ormana odaklanmalıyız" ifadesini kullandı.

ERT'nin haberine göre istasyon şefi, "ihmal sonucu adam öldürme", "ihmal sonucu yaralama" ve "ulaşım araçlarına tehlikeli şekilde müdahalede bulunma" suçlamalarıyla karşı karşıya.

Yunaninsan medyasında polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde, istasyon şefinin hatasını kabul ettiği, "Yanlış yaptım ve yolcu trenini Katerini'den gelen ticari trenle aynı hata gönderdim" dediği iddiası yer aldı.

DENDİAS'TAN TEŞEKKÜR

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias sosyal medya hesabından, destek mesajı gönderen herkese teşekkür etti: "Halkımızla dayanışma içinde olduklarını ifade eden dünyanın dört bir yanındaki tüm insanlara teşekkür ederiz. Yunan diplomatik ve konsolosluk yetkililerine nazik bir destek mesajı sunan herkese derin takdirlerimizi ifade ediyoruz." 

Yunanistan hükümeti ülke tarihindeki en ölümcül tren kazasının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etmişti. Yunanistan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Konstantinos Karamanlis de kazanın ardından istifa ettiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)