Yunanistan'ın Kos Adası'nda orman yangını

Yunanistan'ın Kos Adası'nda alevlerin sahil şeridindeki Kardamaina'ya ulaşmasının ardından köyde yaşayanlar bir spor salonuna ve bölgedeki diğer binalara sığındı.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'nda başlayan orman yangınının ardından, yangın sebebiyle tahliye edilen yüzlerce kişi, kaldıkları ev ve otellere geri döndü. Dodecanese Adaları (On İki Ada) Vali Yardımcısı Christos Efstratiou, bölgedeki duruma ilişkin açıklamasında, alevlerin sahil şeridinde bulunan Kardamaina'ya ulaşmasının ardından köyde yaşayan kişilerin bölgedeki bir spor salonuna ve diğer binalara sığındığını anlattı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Efstratiou, yangının bugün sabah saatleri itibarıyla hafiflediğini, insanların evlerine geri dönebildiğini, binaların da hasar görmediğini kaydetti. İtfaiye de konuya ilişkin açıklamasında, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına 100'den fazla itfaiyeci ve bir helikopterin katıldığı bilgisini verdi. 

24 SAATTE ÜLKE GENELİNDE 52 ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI

Kos Adası Belediye Başkanı Theodasis Nikitaras da dün akşam sosyal medyada yaptığı paylaşımda, adadaki durumun kritik olduğunu ve Kardamaina bölgesinin tahliyesi için talimat verdiğini duyurmuştu. Hem bölgeden tahliye edilen halk hem de yangın söndürme çalışmalarına katılanlar için gıda ve su ihtiyacı olduğunu belirten Nikitaras, imkanı olanları yardıma çağırmıştı. Nikitaras, yangın söndürme çalışmaları için de gönüllü ekiplere acilen ihtiyaç duyulduğunu belirterek, gençleri çalışmalara desteğe davet etmişti.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Basın Sözcüsü Valisi Vathrokoyannis, akşam yaptığı açıklamada, son 24 saatte ülke genelindeki 52 ormanlık alanda yangın çıktığını belirtmişti. Vathrokoyannis, Kos ve Hios (Sakız) adalarındaki yangınların kontrol altına alınmasında zorluk yaşandığı için Atina'dan takviye ekipler gönderildiğini kaydetmişti.

Başbakan Kiryakos Miçotakis de uzun süredir devam eden kuraklığın ardından orman yangınlarının çıkabileceği 'tehlikeli bir yaz' uyarısında bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)