Yurtiçi Kargo yasak dinlemedi: 6 işçiyi işten çıkardı

Yurtiçi Kargo, işten çıkarma yasağının sürdüğü tarihlerde 6 işçiyi işten çıkarttı. TÜMTİS, yasağa rağmen işçileri içten çıkartan şirkete dava açtı.

Abone ol

DUVAR - Sendikal sebeplerle işçi çıkardığı mahkeme kararlarıyla tescillenen ve bugüne kadar onlarca işçiyi işten çıkaran Yurtiçi Kargo, işten çıkarma yasağının sürdüğü tarihlerde 6 işçiyi daha işten çıkarttı. 

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) yaptığı açıklamada, "Yurtiçi Kargo, bundan önce de kendi işçisi olmasına rağmen muvazaalı olarak alt işveren Turan Kargo’da sigortalı gösterilen Veysel Dönmez adlı üyemizi işten çıkartmıştı. Dönmez’le ilgili açılan işe iade davasında mahkeme işe iade ve sendikal tazminata hükmetmişti. İstanbul 28. İş Mahkemesi’nde 30.03.2021 tarihinde görülen davada Mahkeme, Dönmez’in ‘sendikal nedenle’ işten çıkarıldığına, asıl işveren olan Yurtiçi Kargo’da işe iadesine, işe başlatması ya da başlatmaması şartına bağlı olmaksızın bir yıllık brüt ücreti tutarında sendikal tazminata ve 4 aya kadar boşta geçen süre ücretinin ödenmesine karar vermişti. Yurtiçi kargo ile ilgili buna benzer çok sayıda dava bu şekilde sonuçlanmıştı" dedi.

Mahkeme kararlarına ve pandemi sürecindeki işten çıkarma yasağına rağmen Yurtiçi Kargo işten çıkartma yasağının bitmesine birkaç gün kala 6 TÜMTİS üyesinin daha işine son verildiğini belirten sendika, işten çıkarılan işçilerle ilgili sendika avukatlarınca işe iade davaları açtıklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)