Yusuf Dikeç ve Elon Musk arasında Türkiye diyalogu: Robotlar her zaman hedefi vuracak

Şevval İlayda Tarhan'la beraber gümüş madalya kazanan ve olimpiyat fenomeni haline gelen milli atıcı Yusuf Dikeç, Twitter'ın sahibi Elon Musk'ı İstanbul'a davet etti. Musk'tan yanıt gecikmedi.

Abone ol

DUVAR - Paris 2024 Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la beraber gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç, Twitter'ın sahibi ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ı Türkiye'ye davet etti.

Dikeç geçtiğimiz gün açtığı resmi X (Twitter) hesabından Musk'a "Merhaba Elon, sizce geleceğin robotları elleri ceplerinde olimpiyatlarda madalya kazanabilecekler mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul'da tartışmaya ne dersiniz?" diye sordu.

Musk ise Dikeç'e yanıt vererek, "Robotlar her zaman hedefi tam ortasına vuracak. İstanbul'u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri" ifadelerini kullandı.

YENİ HESAP AÇMIŞTI

Dikeç'in X platformundan ilk “Merhaba X” paylaşımına Musk’ın sahibi olduğu platformdan yanıt gelmişti.

X’in resmi hesabı Dikeç’in paylaşımını alıntıladı ve atıcının olimpiyatlarda “kendisi gibi davrandığını” belirterek “X’e hoş geldin” şeklinde yanıt vermişti.

Dikeç'in olimpiyatlardaki pozu Musk’ın da dikkatini çekmişti. Musk, Dikeç’in fotoğrafını paylaşarak “Nice” (güzel) paylaşımı yapmıştı.

(SOSYAL MEDYA)