Yusuf Halaçoğlu: Asıl Amerikan projesi bugünkü iktidar

Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti'ye yönelik "Amerikan projesi" iddiasına tepki gösterdi. Halaçoğlu, "Asıl Amerikan projesi bugünkü iktidar. Biz milliyetçiyiz, muhafazakarız, Atatürkçüyüz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış insanlarız" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti'ye katılan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "MHP'ye ihanet etti" suçlamasına "Ben hayır dediğim için ihraç edildim. İhanet eden ben miyim, yoksa genel merkezin kendisi mi?" karşılığını verdi. "Amerikan projesi" iddiasına tepki gösteren Halaçoğlu, "Asıl Amerikan projesi bugünkü iktidar. Ama biz ne Amerikan projesiyiz ne de şu firmanın bu firmanın projesiyiz. Biz milliyetçiyiz, muhafazakarız, Atatürkçüyüz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış insanlarız" dedi.

MHP'den ihraç edildikten sonra Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'ye katılan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, uydu üzerinden yayın yapan 38 Kent TV’ye açıklamalar yaptı. İYİ Parti'nin için önceliğin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyleyen Halaçoğlu, "Önümüzde devasa bir sorun var. Bu sorun tek adam sorunu. Tek adam tarafından yönetilen bir Türkiye var, yeni anayasaya göre” dedi.

'YÜZDE 50+1'E TALİBİZ'

Başta MHP ve diğer çevrelerden gelen eleştirileri değerlendiren Yusuf Halaçoğlu, “Onlar devam etsinler kendi kafalarında ama bizim için Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği meselesi var. Biz bunla ilgileniyoruz, kurduğumuz parti İYİ Parti, amblemi güneş, inşallah güneş doğunca karanlık nasıl ortadan kalkıyorsa, ampuller nasıl sönüyorsa o şekilde sönecek bunlar. Biz bunla meşgulüz, 50 artı 1’e talibiz. Türkiye’de herkesin oyuna talibiz, belli bir kesimin değil" şeklinde konuştu.

İktidar olduktan sonra parlamenter sisteme geri getirmek istediklerini belirten Halaçoğlu, "Demokratik parlamenter sistemi ama hukukun tamamen bağımsız olduğu ve kuvvetler ayrılığının Türkiye’de uygulandığı, öyle hayatı boyunca genel başkan olunamayacağı bir siyasi sistemi olan böyle bir sistemi getiriyoruz. İnşallah bunu da başaracağız" dedi.

'MİLLİYETÇİYİZ, MUHAFAZKARIZ, ATATÜRKÇÜYÜZ'

Kendileriyle ilgili "Amerikan projesi" iddiasına tepki gösteren Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Tamam boyumuzun ölçüsünü alacaksak, kardeşim niye bizi konuşuyorsunuz o zaman? Niye bizimle uğraşıyorsunuz? 3 gün sonra demek ki saman alevi gibi sönerler. O zaman niye konuşuyorsunuz, niye endişe ediyorsunuz? Birileri çıkıyor diyor, ‘Amerikan projesi’. Asıl Amerikan projesi bugünkü iktidar. Ama biz ne Amerikan projesiyiz ne de şu firmanın bu firmanın projesiyiz. Biz gücümüzü halktan alan, milletin partisiyiz. Biz milliyetçiyiz, muhafazakarız, biz Atatürkçüyüz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış insanlarız. Türkiye’yi modern, tamamen muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bir anlayış içerisinde hareket ediyoruz. Yani Kuvayi Milliye ruhuyla hareket ediyoruz."

'İHANET EDEN BEN MİYİM GENEL MERKEZ Mİ?'

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy’un kendisine yönelik olarak bir süre önce yaptığı, “Partimize ihanet etti” açıklamasına da yanıt veren Halaçoğlu, MHP'den ayrılmadığını ihraç edildiğini hatırlattı.

16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda "hayır" oyu kullandığı gerekçesiyle MHP'den ihraç edildiğini belirten Yusuf Halaçoğlu, "İhanet eden ben miyim, yoksa genel merkezin kendisi mi? Şimdi ben partiden ihraç edilmiş bir adamım, kendim ayrılmış değilim. Neden ihraç edildim? Hayır dediğim için. Ben hayır diyorum ve demeye de devam edeceğim. Ben kimsenin kulu, kölesi değilim, beynimi de kimseye kiraya vermedim."

'ÜLKÜCÜLÜK BİR PARTİYE AİT DEĞİLDİR'

İYİ Parti’nin ülkenin sorunlarını çözeceğini savunan Halaçoğlu, “Ülkeyi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için bu partiyi kuruyoruz, bölmek için değil, birleştirmek için kuruyoruz. Bizim çizgimiz, sınırımız belli. FETÖ terör meselesini çözecek parti biz olacağız. Ayrıldığım parti ile ilgili de genel başkan ile ilgili de konuşmadım, konuşmam da. Ülkücülük bir partiye ait değildir. Ülkü apayrı bir şeydir, onun daha sonra öğreneceklerdir ne olduğunu. Biz kurduğumuz partiyi geniş tabanlı bir parti olarak oluşturduk, onu için bize çatmaya kalkmasınlar” dedi. (KAYSERİ/DHA)