Yüzlerce köylüden suç duyurusu: DEDAŞ mahkeme kararına uymuyor

Mardin'de DEDAŞ'ın meskenlerin elektriklerini kesmesi üzerine bini aşkın köylü suç duyurusunda bulundu. Köylüleri haklı bulan mahkeme, elektrik kurumunun 'tadilat' kesintisini 3 saatle sınırladı.

Evrim Deniz

MARDİN- Mardin'de 2013'ten bu yana uygulanan elektrik kesintileri elektrik kurumunun özelleştirilmesinden bu yana bölgede yaşanan elektrik kesintileri, halk ile Dicle Elektrik'i (DEDAŞ) karşı karşıya getirmeye devam ediyor. 2020 yılında DEDAŞ’ın yaptığı kesintilere yönelik açılan yüzlerce dava sonucu, mahkeme kararına binaen icra dairesi aracılığıyla elektrik kesintisi yapılan köylere yeniden elektrik bağlanmıştı. Ancak mahkeme kararlarına rağmen DEDAŞ, 3 Temmuz 2023 itibariyle tekrar toplu kesintiler yapmaya başladı. DEDAŞ, bakım yapıldığını iddia ederek gün içerisinde 10 saati aşkın kesintilerle köy halkının yaz aylarında susuz, elektriksiz kalmasına sebep oldu. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri