Yüzlerce öğretmene 'barış' cezası

Batman'da 1000 öğretmene 'barış' cezası yağdı. Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, cezalara tepki göstererek, “Bu cezalar mahkemelerden döndükten sonra bu cezaları veren okul müdürleri, milli eğitim ve bakanlık yöneticileri her kimse biz bunlar hakkında kesinlikle suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Abone ol

DUVAR - Batman'da 'Savaşı değil, barışı istiyoruz' talebiyle KESK'in yaptığı 1 günlük greve katılan bin öğretmene ceza yağdı. Greve katılan 867 öğretmene 30/1 maaş kesim cezası istenirken, 133 öğretmene ise kademe ilerleme ve durdurma cezası istendi. Öğretmenlere istenilen cezalar bu hafta kendilerine tebliğ edilirken Batman Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, cezalarla "KESK'in küçültülmek istendiğini ve insanların uzaklaşmalarının hedeflendiğini" söyledi. Ayrıca Dadak, “Bu cezalar mahkemelerden döndükten sonra bu cezaları veren okul müdürleri, milli eğitim ve bakanlık yöneticileri her kimse biz bunlar hakkında kesinlikle suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

'SORUŞTURMAYI YÜRÜTENLER 'FETÖ'DEN TUTUKLANDI'

Soruşturmayı yürüten müfettişlerden yarısının şu an 'FETÖ'den tutuklu olduklarını belirten Dadak, yasaların kendilerine verdiği hakları kullandıklarını söyleyerek verilen cezaların kabul edilmeyeceğini söyledi: “Bizim yıllardan beri katıldığımız grevler var. Bu cezalar ne ilk ne de son olacak. O dönem Cizre, Nusaybin ve Silopi gibi ilçelerde öğretmenler seminerler adı altında ilçelerden gönderiliyordu. Çocukların eğitim hakkı engelleniyordu. Biz de buna karşı kamu emekçileri olarak 1 günlük grev kararı aldık. Bu anayasal hakkımızdır. Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu grev kararlarının sorgulanamayacağı kararları olmasına rağmen 15 Temmuz darbe girişimini mazeret gösteren bakanlık ihraçlarla açıklamalarla ve bu tarz cezalarla bir sindirme politikası uygulayarak KESK'i küçültme, KESK'ten insanları uzaklaştırma çalışması yürütüyor.”

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

15 yıldır öğretmen olduğunu söyleyen Dadak, ilk kez savunmasının istendiğini söylüyor. Cezalarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Dadak, “Bizim yaptığımız bu eylemin herhangi bir yasa da suç karşılığı bulunmuyor. 15 yıldır öğretmenim, 15 yıldır grevlere katılıyorum ilk kez benim savunmam isteniyor. Bu cezalar hukuksuzdur, her arkadaşımız için hukuki mücadele sendikamız tarafından yürütülüyor ve yürütülmeye devam edecektir. En nihayetinde bu cezalar mahkemelerden dönecek ve bu cezayı verenler biz sendika olarak sendikal faaliyeti engellemekten suç duyurusunda bulunacağız” dedi.