Yüzüklerin Efendisi'nin film ve oyun hakları satışa çıkıyor: Açılış fiyatı 2 milyar dolar

Yüzüklerin Efendisi ile Hobbit serilerinin film ve oyun hakları açık artırma aracılığıyla satışa çıkıyor. Haklar için biçilen güncel değer, yaklaşık 2 milyar dolar.

Abone ol

DUVAR - J.R.R. Tolkien tarafından yazılan "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" eserlerini temel alarak ortaya konulmuş film, oyun ve ticari ürünlerin hakları satışa çıkarılıyor. Hakları 1976 yılında Tolkien’den satın alan ve bugüne kadar elinde bulunduran The Saul Zaentz Company’nin müzayedenin açılış fiyatını yaklaşık 2 milyar dolar olarak belirlemesi bekleniyor.

Kayıp Rıhtım'ın Variety'den aktardığına göre, The Saul Zaentz Company tarafından satışa çıkarılan haklar arasında sekiz bölümden uzun televizyon dizileri, organizasyonlar, tema parkları ve 'Silmarillion' ile 'The Unfinished Tales of Numenor' eserlerinin tamamı olmasa da bazı ek notları yer alıyor. 2 milyar dolar açılış tutarının gelen teklifler sonrasında hızlı şekilde artacağı düşünülüyor.

AÇIK ARTIRMANIN EN BÜYÜK ADAYLARI AMAZON VE WARNER BROS.

Amazon tarafından oldukça yüksek bir bütçe ayırılarak çekilen "Yüzüklerin Efendisi: The Rings of Power" dizisi 2 Eylül 2022 tarihinde izleyicilerle buluşacak. Bu nedenle Amazon, açık artırmanın en büyük adayları arasında yer alıyor. Amazon, dizi hakları için doğrudan Tolkien Vakfı ile görüşmüş ve 250 milyon dolar karşılığında anlaşmaya varmıştı.

Birçok kez Tolkien Vakfı ve yayınevi HarperCollins ile davalık olan Warner Bros. da "Yüzüklerin Efendisi" film ve dizi anlaşmalarında kendisine yer buluyor. Peter Jackson tarafından beyazperdeye aktarılan "Yüzüklerin Efendisi üçlemesi" nedeniyle yapımcı şirket Warner Bros., film haklarının bir kısmına sahip. Buna ek olarak şirket şu an üzerinde çalıştığı "The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim" anime filmiyle izleyicilerinin karşısına çıkacak.