Zarrab davası savcısı görevden alındı

Savcı Preet Bharara görevden alındı. Bharara, Trump yönetiminin istifa çağrısını reddetmişti.

Abone ol

DUVAR - ABD Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, Başkan Donald Trump  tarafından görevinden alındı. Trump, önceki Obama döneminde döneminde atanan çok sayıda savcı gibi  Bharara'dan da istifasını istemiş, Bharara da reddetmişti.

CNN'in haberine göre,  Preet Bharara, Twitter hesabından yayınladığı veda mesajında, "İstifa etmedim, dakikalar sonra görevimden alındım. Güney bölgesi başsavcılığını yapmak  meslek hayatımın en büyük onurlarından biriydi" dedi.

Trump ve Bharara'nın kasımda gerçekleştirdiği toplantıda Trump Bharara'nın görevine devam etmesini devam etmesini istemişti. Dün (11 Mart cumartesi) ise Adalet Bakanı Vekili Dana Boente, Bharara'ya önce istifa etmemekte kararlı olup olmadığını sorup fikrini değiştirmediğini duyunca Trump tarafından görevinden alındığını duyurdu.

Preet Bharara, Türkiye'de Reza Zarrab davasına bakan savcı olarak tanınıyordu. ABD'de ise  Preet Bharara, özellikle 2008 krizinden sonra yüksek profilli bankerlere içeriden bilgi ticareti ve menkul kıymetler dolandırıcılığı suçlarından dava açmasıyla biliniyor. Preet Bharara, verdiği son demeçlerden birinde bağımsızlığın bir mihenk taşı olduğunu söylemişti.

(DIŞ HABERLER)