'Zavadanak' Bekir'den, eş durumundan başkan olan adaya: Antalya'dan 'tuhaf' seçim hikayeleri

Türkiye, türlü tuhaflıklarla dolu bir seçimi daha geride bıraktı. Korkuteli'de Saniye Caran hesapta yokken adaylığını koyup başkan oldu, Manavgat'ta 'Zavadanak' Bekir son dakika adaylıktan vazgeçti.

ANTALYA - Türkiye, Aziz Nesin hikayelerini aratmayacak garipliklerle dolu bir seçim daha geçirdi. Ülkenin her yerinden garip vaatlerle başlayan seçim, partiden partiye atışmalarla sürdü. Bu seçimde de Anadolu seçmeni, ‘Dilber getirtmek’ten, ‘köyü şöhret etme’ye türlü çeşit vaat işitti. 

Antalya da 31 Mart 2024 seçimlerinin en sürprizlerle dolu şehirlerinden biriydi. Şehrin kırsalı, seçilmek için “Diğer aday yan köyden, ben bu köydenim” diyeni de gördü, “Ben aday olamadım, eşimi seçin” diyeni de. 

100 yıllık Cumhuriyet'in son seçim serüveni, Photoshop hilelerinden, adaylık dalaverelerine ve nihayet oy verirken ‘uluyan’ seçmene sayısız gariplikle son buldu.  

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda