Zekai Kafaoğlu: Gizli saklı değil, bunu herkes biliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zekai Kafaoğlu, İYİ Parti milletvekili İsmail Ok'un açıklamasına yanıt verdi. Bank Asya'dan 2012 yılında kredi aldığını belirten Kafaoğlu, "Genel merkezimize de bu konuyla ilgili bilgi vermiştim. 17-25 Aralık'tan önce aldığım bir yer" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zekai Kafaoğlu, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un kendisi hakkında Bank Asya'dan kredi çektiği yönündeki açıklamasına yanıt verdi. Krediyi 2012 yılında çektiği söyleyen Kafaoğlu, "Gizli saklı değil, bunu herkes biliyor. Genel merkezimize de bu konuyla ilgili bilgi vermiştim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, 30 Ekim'de görevi bıraktı. Uğur'un yerine seçilen Zekai Kafaoğlu hakkında, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok açıklama yaptı. Ok, Kafaoğlu'nun Bank Asya'dan kredi çektiğini, geçen Haziran ayında bankayla ilişkisinin bittiğini söyledi.

'GİZLİ, SAKLI DEĞİL HERKES BİLİYOR'

Altıeylül Belediyesi'nin düzenlediği yöresel lezzetler festivalinde konuyla ilgili görüşü sorulan Kafaoğlu, Bank Asya'dan 2012'de 39 bin lira kredi çektiğini belirtti. Krediyi 17-25 Aralık'tan önce çektiğini belirten Kafaoğlu, konuyla ilgili olarak AK Parti Genel Merkezi'ne bilgi verdiğini ifade etti. Kafaoğlu, şunları söyledi:

"Benim çarşı merkezinde diş polikliniğim vardı, 3 katlıydı. 4'üncü katı bir vatandaş tarafından ipotek verilerek Bank Asya'dan kredi çekilmiş. Daha sonra krediyi ödeyemediği için binanın 4'üncü katı Bank Asya'ya geçmiş. Daha sonra Bank Asya burayı satışa çıkardı. Tabi ki ağız ve diş sağlığı polikliniğim 24 saat gece ve gündüz açık olduğu için 4'üncü kata bir başkası gelmesin, yabancı biri olmasın diye orayı biz 2012 yılında satın aldık. Neticede de Bank Asya bunu kredilendirmiştir. Toplam miktarı da 39 bin liralık bir alışveriştir. Bu binanın 4'üncü katının satışı ile ilgili bir işlemdir bu. Gizli saklı değil, bunu herkes biliyor. Genel merkezimize de bu konuyla ilgili bilgi vermiştim. 17-25 Aralık'tan önce aldığım bir yer." (BALIKESİR/DHA)