'Zeki Müren beni temizlikçi zannetti'

40 yıldır kaleme aldığı şiirleriyle şarkılara damga vuran Ahmet Selçuk İlkan, yeni bir albüm çıkardı. Zeki Müren ile tanışma hikayesini anlatan İlkan "Zeki Bey, Selami Bey'e dönerek, 'Ciddi olalım artık, büyük şair geldi mi?' diye sordu" dedi.

Abone ol

Ahmet Selçuk İlkan, ‘Unutulmayan Şarkılar: 40 Yıl 40 Ses 40 Nefes’ yeni albüm çıkardı. İlkan, albümünün ardından, Günaydın'dan Özlem Avcı'ya konuştu. İlkan, Zeki Müren ile ilk tanışmasında Müren'in kendisini mekanın temizlik elemanı, çaycısı zannettiğini söyledi

'YAVRUM ORTALIĞI TOPARLA'

İlkan, Zeki Müren'le tanışma hikayesini şöyle anlattı "20 yaşında Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyordum. Zeki Müren, Selami Şahin'e benimle tanışmak istediğini belirtmiş. Elimde ders kitaplarımla İMÇ Unkapanı'na birlikte gittik. Müzik şirketinde bütün görkemiyle Zeki Paşa oturuyordu. 1980 yılıydı. İçeri girdiğimde büyük heyecan yaşadım, dizlerim titriyordu. Zeki Bey, 'Kahır Mektubu' şiirini hiç kesmeden okudu ve Türk müzik tarihinde ilk kez yarım saat süren bir şarkı oldu. Muzaffer Özpınar ve Selami Şahin'le birlikte şakalaşıyorlardı. Ben büyük bir hayranlıkla o sohbeti izlerken, bir ara Zeki Bey, Selami Bey'e dönerek, "Ciddi olalım artık, büyük şair geldi mi?" diye sordu. Bana dönerek, "Yavrum dikilme de ortalığı topla, temizle" dedi. Selami Bey, "Paşam, o Ahmet Selçuk İlkan" dedi. Paşa, "Şaka bitti" dedi ve inanmadı. Pot kırdığını hissedince "Bu şarkıyı sen mi yazdın, ne kahretti seni bu kadar da bu şarkıyı yazdın?" dedi. Böyle güzel bir anımız var. Sonra beni yanından hiç ayırmadı. Pek çok şarkımı okudu." (HABER MERKEZİ)