Zelenskiy Saakaşvili'ye destek çağrısı yaptı, Gürcistan tepki gösterdi

Ukrayna lideri Zelenskiy, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin sağlık durumu kötüleşmesine rağmen serbest bırakılmadığını iddia etti. Gürcistan Adalet Bakanı ise Zelenskiy'e tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Gürcistan'da 1 Ekim 2021'de gözaltına alınan, aynı zamanda Ukrayna vatandaşı olan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin sağlık durumunun kötüye gittiğini söyleyerek, serbest bırakılmasını istedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Vladimir Zelenskiy, Saakaşvili'nin sağlık durumuyla ilgili Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Gürcistan hükümetine Saakaşvili'yi serbest bırakma çağrısında bulundu.

Saakaşvili'nın Ukrayna vatandaşı olduğunu hatırlatan Zelenskiy, "Şu anda Ukrayna vatandaşı, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili yavaş yavaş öldürülüyor. 21. yüzyılda Avrupa'da bir kişinin fiili olarak herkesin gözü önünde infaz edilmesine yönelik böyle bir girişime karşı hâlâ mücadele etmemiz gerektiği gerçeği bir utançtır" dedi.

"Yaşamına yönelik tehdit göz önüne alındığında, Gürcistan yetkilileri Avrupa insan haklarını koruma normları kapsamındaki yükümlülüklerini hatırlamaya, istismarı durdurmaya ve Mihail'i serbest bırakmaya çağırıyorum" diyen Zelenskiy, "Ukrayna çözümler sundu. Dünyayı Mihail'in hayatını kurtarmaya ve infazını önlemeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

GÜRCİSTAN'DAN TEPKİ: HAKSIZ VE AŞAĞILAYICI BİR İFADE

Gürcistan Adalet Bakanı Rati Bregadze ise Zelenskiy'nin suçlamalarını asılsız olarak değerlendirdi.

Gürcistan'da hiçbir insanın haklarının ihlal edilmediğini savunan Bregadze, "Kim söylerse söylesin, Gürcistan'da bir kişinin işkence görüyor olması, bu haksız ve aşağılayıcı bir ifadedir" dedi.

Gürcistan’ın Rustavi kentinde tutulduğu hapishanede sağlığı kötüye gittiği iddia edilen Saakaşvili, sağlık durumunun tespiti için 12 Mayıs’ta başkent Tiflis’teki "Vivamedi" kliniğine nakledilmişti. Saakaşvili, söz konusu klinikte tutuklu olarak tedavi görüyor. (HABER MERKEZİ)