Zihni Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifasının ardından yeni başkanı belirlemek için bugün seçim yapıldı. AK Parti adayı Zihni Şahin 69 oy alırken, CHP adayı Mustafa Tüfek 7 oy da kaldı.

Abone ol

DUVAR - Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın milletvekilliği aday adaylığı için istifasının ardından, olağanüstü toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Zihni Şahin’i başkan olarak seçti.

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da 19 yıldır görev yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Yılmaz'ın istifasının sonrasında temayül yoklaması yapıldı ve sonuçlar AK Parti Genel Merkezi'ne gönderildi. Görüşmelerin ardından 1 Mayıs günü, AK Parti adayının Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin olduğu açıklandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni belediye başkanını seçmek için bugün olağanüstü toplantı yaptı. CHP grubu ise CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek’i aday gösterirken, MHP de AK Parti’nin adayı olan Zihni Şahin’i destekleyeceğini açıkladı.

Yapılan gizli oylamada ise 77 meclis üyesinin 69’unun oyunu alan Zihni Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, Mustafa Tüfek 7 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Seçimin ardından, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne giderek Yusuf Ziya Yılmaz’dan görevi devraldı. (SAMSUN/DHA)