'Zilan', 'direnmek' ve 'Serhad' mahkemelik oldu!

Bursa Savcılığı, şair M.Ö.'nün şiirlerinde kullandığı, 'Zilan', 'direnmek', 'Serhad' kelimelerini 'örgüt propagandası' sayarak soruşturma başlattı. M.Ö.'nün avukatı Cahit Kırkazak soruşturmaya tepki gösterirken, "Burada açıkça kelimeler cezalandırılmıştır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Bursa savcılığı, şair M.Ö.'nün Cizre şehri ve 'Zilan katliamı' için şiirlerinde kullandığı kelimelere soruşturma başlattı. Davaya dönüşen soruşturmada M.Ö.'nün şiirlerinde kullandığı 'Zilan', 'direnmek', 'Serhad' kelimeleri 'örgüt propagandası' sayıldı. M.Ö.'nün avukatı Cahit Kırkazak, "Müvekkilin yazmış olduğu şiirlerin hiçbirinde örgüt propagandası yapılmadığı açık ve net iken deyim yerindeyse isimler cezalandırılmak isteniyor" dedi.

'ERDOĞAN DA SERHAD DEMİŞTİ...'

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada savcılık  'terör propagandası' yaptığı iddiasıyla M.Ö.'nün cezalandırılmasını talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 2017'de Iğdır'da konuşurken 'Serhad şehri Iğdır' dediğini hatırlatan Kırkazak, 'Serhad' kelimesinin coğrafya isimleri arasında olduğunu söyledi: "Serhad ismi Doğu Anadolu'nun Kuzey bölümündeki coğrafyanın ismi. Tıpkı 'Trakya'nın coğrafi bir isim olması gibi. Ancak gerek fezlekede gerek iddianamede bu coğrafya isimleri dahi sanki örgüt mensuplarının isimleriymiş gibi yansıtılmış. Bu, ülkenin coğrafik, sosyolojik ve siyasal gerçekliklerinden uzak ve art niyetli bir okuma."

'ZİLAN İSMİ ÖRGÜT ÜYESİNİN İSMİ'

M.Ö.'nün sosyal medyadan Zilan Katliamı'na ilişkin yazdığı şiir de iddianamede suç olarak sayıldı. Savcılık şiirde geçen 'Zilan' ismini 'örgüt üyesi kişi' olarak tanımladı. Başka bir şiirinde Cizre ve Sur ile ilgili şiirler yazan M.Ö.'ye, 'Örgütü övmek' suçlaması yöneltildi.

M.Ö. suçlamalar hakkında verdiği ifadede, "Kendi düşüncelerimi ifade ettim" dedi. Kırkazak, Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu esas hakkındaki savunmasında müvekkilinin şiirlerinin bu nedenlerden dolayı yargılama konusu yapılmasının açıkça hukuka aykırı olduğunu belirtirken şöyle devam etti: "Bu şiirlerin yargılama konusu yapılması ifade özgürlüğünü ciddi şekilde ihlal etmekte. Yukarıda anlattığım gibi müvekkilim yazmış olduğu şiirlerde hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmamıştır. Şiddet veya şiddeti meşrulaştırıcı bir paylaşımda da bulunmamıştır. Aksine şair olmanın vermiş olduğu hassasiyetle PKK eleştirisi yapmıştır."