Zıt kutuplar birbirini çekmiyor: Çiftlerin benzer olma ihtimali daha yüksek

Zıtların birbirini çektiği yönündeki inanışı inceleyen bilim insanları, "Benzer yapıya sahip insanların bir araya gelme ihtimali daha yüksek" diyor.

DUVAR - Bilim insanları, zıtların birbirini çektiğine ilişkin eski inanışın gerçekte pek doğru olmadığını belirtiyor. Gönül ilişkilerini mercek altına alan bir araştırma, incelenen özelliklerin yüzde 80’i aşkın bir kısmında -siyasi görüşlerden zararlı madde kullanımına ve insanların ilk kez seviştikleri yaşa varıncaya kadar- eşlerin çoğu zaman fazlasıyla benzer olduğunu ortaya çıkardı.

ABD’deki Colorado Boulder Üniversitesi’nde doktora öğrencisi ve ‘Nature Human Behavior’ dergisinde yayınlanan makalenin başyazarı olan Tanya Horwitz şunları aktardı: “Aslında benzer yapıya sahip insanların bir araya gelme ihtimali daha yüksek.”

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?