Zonguldak'ta KHK'li imamdan tek kişilik eylem

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan cami imamı İsa Kartal, kent merkezinde tek kişilik eylem başlattı.

Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - İmam İsa Kartal, KHK ile ihraç edilenlerin yargılama sürecinin bir an önce son bulması ve göreve iadesi için imza kampanyası başlattı.

Darbe girişimi sonrasında siyasal iktidarın olağanüstü hâl ilan ederek ardı ardına 20 Temmuz 2016’dan sonra 30’un üzerinde KHK yayınlayıp kamuda çalışan binlerce memuru ihraç ettiğini ifade eden Kartal, burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “KHK’lilere adres olarak Ankara 24’üncü idare mahkemeleri gösterildi. Ankara 24. İdare Bölge mahkemelerinde davalar yığıldı. Benim davam 4,5 seneyi geçmesine rağmen hala olumlu veya olumsuz bir karar verilebilmiş değil. İadeyi itibar ve göreve iade anlamında karar bekliyorum. Yargı sürecinin hızlanması ve bir an önce karar verilmesi için şehrin en ilke caddesinde imza kampanyası başlattım. Sadece ben değil FETÖ davalarında mağdur olan binlerce kişi adına mağduriyetlerin ortadan kalkması için bu imza kampanyası başlattım” dedi.

İsa Kartal 20 Nisan 2017 tarihinde İl Müftülüğü tarafından Devlet Hastanesi Camisi'nde imamlık görevini sürdürürken 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmişti.