Zorla getirme kararı: Kılıçdaroğlu gülüp geçti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, eski CHP lideri hakkında zorla getirme kararı verilmesine ilişkin "Bu kararla hakim suç işledi. Suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Abone ol

ANKARA - Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarına hakaret suçlamasıyla açılan davada İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zorla getirme kararı verildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, davanın açılmasının bile abes olduğunu söyleyerek "Genel Başkanımızın sözlerinde asla hakaret suçu yoktu. Savcıya verilen talimatla bu dava açıldı. Şimdi de hakime verilen talimatla zorla getirme kararı çıkarıldı" dedi.

HAKİM BU KARARLA SUÇ İŞLEDİ

"Yargının Recep Tayyip Erdoğan yargısı olmasının sonuçlarını yaşıyoruz” diyen Çelik, "Bu kararla hakim suç işledi. Ankara'da yaşayan biriyle ilgili zorla getirme kararı çıkaramazsınız. İstanbul'daki mahkeme Ankara'daki birini zorla getiremez. Yalın bir ifade söz konusu. Genel Başkanımızın ifadesini almak istiyorsa Ankara'ya talimat yazarlar. Ve sonucunu beklerler. Gidilmemesi halinde zorla getirilebilir. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsediyoruz. Böyle bir şey olamaz. Hakim aldığı talimatın yerine getirdi” ifadelerini kullandı.

'BU HAKİMLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Çelik, “Bu hakimle ilgili gereğini yapacağız. Yasal haklarımızı kullanacağız. Hem ceza hem disiplin hukuku anlamında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

'KARARA GÜLÜP GEÇTİ'

Kılıçdaroğlu'na durumu aktardığını belirten Çelik, “Genel Başkanımız gülüp geçti. Geri adım atması, çekinmesi söz konusu olamaz. 'Hodri meydan' der ve yoluna devam eder” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: HODRİ MEYDAN

Kemal Kılıçdaroğlu, karara ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamasını 'Hodri Meydan' notuyla paylaştı.


ÖZGÜR ÖZEL: GÖZDAĞI VERME ÇABASI

Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya platformu X üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik zorla getirme kararına tepki gösterdi.

Özel, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır."

DENİZ YÜCEL: KILIÇDAROĞLU'NUN KALKANI CHP ÖRGÜTLERİDİR 

Zorla getirme kararına ilişkin bir açıklamada CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den geldi. Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"13 sene Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığı yapmış, ana muhalefet partisi genel başkanı olarak toplumsal muhalefeti örgütlemiş, “Hak, Hukuk, Adalet” mücadelesi tüm dünyada bilinen Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, ikametgahı Ankara’da olmasına rağmen, İstanbul Mahkemesince ifadesinin alınması için talimat yazmak yerine zorla getirme kararı vermek toplumun temellerine dinamit koymaktır.

Cumhurbaşkanının avukatlarının talebini emir telakki edip, uygulamaya koyan yargı mensubu hakkında yasal başvuruda bulunulacaktır.

Yargıya talimatla müdahale edenlerin unuttuğu bir şey var; Kemal Kılıçdaroğlu'nun kalkanı Cumhuriyet Halk Partisi örgütleridir!"

MURAT EMİR: YARGI ÖNÜNDE VEDREMEYECEĞİ TEK BİR HESAP YOKTUR

Zorla getirilme kararına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de sosyal medya hesabında bir açıklama yaptı. Emir’in paylaşımı şöyle:

"Yargıyı iktidarın sopası haline getirenlerin, yargı önünde hesap veremeyeceklerin son icraatı! Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası için Ankara'da oturduğu, yaşadığı herkes tarafından bilinen 7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'ne 'zorla getirilme' kararı verildi. Kılıçdaroğlu'nun yargı önünde veremeyeceği tek bir hesap yoktur. Ama talimatla dizayn etmeye çalıştığınız yargı, olması gereken adalet düzenine döndüğünde sizin hesabını veremeyeceğiniz çok şey var."