Zürih'te bıçaklı saldırı: 3 çocuk yaralandı

İsviçre'nin Zürih kentindeki bir kreşte düzenlenen saldırıda biri ağır olmak üzere üç çocuk yaralandı. 23 yaşındaki Çinli bir erkek olduğu ifade edilen şüpheli, saldırının ardından gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - İsviçre'nin Zürih kentinde bir kreşte düzenlenen saldırıda 5 yaşındaki üç çocuğun yaralandığı açıklandı. Polis, Oerlikon ilçesinin Bernina sokağında yaşanan şiddet olayı hakkında bugün yerel saatle 12 sıralarında ihbar aldı. Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı. Üç çocuktan birinin saldırıda ağır yaralandığı ve saldırının kesici bir aletle düzenlendiği bilgisi verildi.

Neue Zürcher Zeitung (NZZ) gazetesinin haberine göre, saldırının yaşandığı bölge polis kordonuna alınırken polis bölge üzerinde drone ile denetim yaptı. Çevredeki binalarda da polis tarafından arama yapıldı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, göç kurumunun bir çalışanı saldırganı etkisiz hale getirdi. Söz konusu göç kurumunun kreşin de olduğu binada bulunduğu bilgisi verildi. Görgü tanığı, önce çocukların bağırdığını duyduğunu, ardından göç kurumu çalışanının şüpheliyi yakaladığını gördüğünü anlattı. 

'23 YAŞINDAKİ BİR ÇİNLİ GÖZALTINA ALINDI'

Görgü tanığı, müdahale esnasında yere bir bıçağın düştüğünü ve saldırganın genç biri olduğunu da sözlerine ekledi. NZZ, şüphelinin 23 yaşındaki bir Çinli olduğunu aktardı. 

Emniyet yetkilileri, saldırganın kimliği ya da olası saik veya saikleri hakkında henüz bir açıklama yapmadı. NZZ'ye konuşan bir veli, anne-babaların henüz kreşteki çocuklarını görmelerine izin verilmediğini anlattı. Velilere de polis sorgusu yapıldığı belirtildi. Haberde, olayla ilgili soruşturmayı Zürih Kanton Polisi'nin devraldığı, bunun ağır yaralanmaların olduğu vakalarda yaygın olan bir durum olduğu aktarıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)