Anadolu mutfağı 5 yıldızlı otellerde sunuluyor
Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde şeflerin özenle hazırladığı coğrafi işaretli lezzetlerle hem Anadolu mutfağı tanıtılıyor hem de turistlere yeni tatları deneyimleme imkanı sunuluyor.
DUVAR - Antalya'daki bazı otellerde sunulan coğrafi işaretli ürünlerle hem Türk mutfağı tanıtılıyor hem de turistlerin damaklarında unutamadıkları tatlar bırakılıyor.
AA'da yer alan habere göre; Bu yıl 9 ayda 14 milyondan fazla yabancı misafirin ağırlandığı Antalya'da, deniz, kum, güneş, tarih ve doğal güzelliklerin yanı sıra gastronomi alanında yapılan çalışmalarla turizm yelpazesi çeşitlendiriliyor.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) üç yıl önce başlattığı çalışma kapsamında, otellerde dünya mutfaklarının yanı sıra özellikle coğrafi işaretli ürünler sunuluyor.
Şefler menülerinde Antep baklavasından Maraş tarhanasına, Antalya piyazından Antakya zılk sarmasına, İzmir boyozundan Osmaniye'nin yoğurtlu köbbesine, Adana kebabından Muğla'nın Çaykaması böreğine, Zonguldak'ın beyaz baklavasından Bartın'ın pirinçli mantısına kadar Anadolu'nun coğrafi işaretleri lezzetlerine de yer veriyor.
Mutfaklarda titizlikle hazırlanan lezzetler, yemeğin ismi ve hangi şehrin ürünü olduğu bilgisiyle turistlere sunuluyor.
'MUTFAKLARIMIZ CİDDİ ANLAMDA İLGİ GÖRÜYOR'
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmin çeşitlendirilmesinde gastronominin ciddi rol oynadığını söyledi.
Otellerin restoranlarında tüm Anadolu coğrafyasının yemeklerini sunmaya çalıştığını belirten Kavaloğlu, "Coğrafi imza atılmış tüm lezzetleri, turistlere tattırıyoruz ve tanıtıyoruz. Mutfaklarımız ciddi anlamda ilgi görüyor. Turizmin çeşitlendirilmesine gastronomi ve coğrafi işaretli ürünler ciddi katkı veriyor" dedi.
Hollanda'dan ailesiyle Antalya'ya tatile gelen Tessa Kocken ise otelde sunulan yemeklerin kendisini şaşırttığını, bazı lezzetleri çok beğendini söyledi. Birçok ilin kültürünü de görme imkanı bulduğunu anlatan Kocken, "18 yıldır Türkiye'ye geliyorum. Yemeklerini, kültürünü, misafirperverliklerini seviyorum" diye konuştu.
Almanya'dan gelen Hasan Hüseyin, Türkiye'nin birçok lezzetini tatma imkanı bulduklarını, özellikle sarmayı çok sevdiğini dile getirdi.
(ANADOLU AJANSI)