Anagold Madencilik İliç'teki madeni yeniden açmaya hazırlanıyor

Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta siyanürlü liç yığının kayması sonucu oluşan göçükte 9 işçinin yaşamını yitirdiği facianın sorumlusu Anagold Madencilik, Çöpleri Madenini yeniden açmaya hazırlanıyor.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler köyünde 13 Şubat'ta siyanürlü liç yığının kayması sonucu oluşan göçükte 9 işçinin yaşamını yitirdiği facianın sorumlusu Anagold Madencilik yaptığı  basın turlarıyla madeni tekrar faaliyete açmaya hazırlanıyor.

AA’da yer alan habere göre, şirketin Çöpler köyündeki maden ocağında düzenlediği basın toplantısında konuşan şirket yöneticilerinden Cengiz Demirci, Fırat Nehri'ne siyanür karıştığı iddialarının asılsız olduğunu savunarak olay sonrası bölgeden binin üzerinde numune alındığını, yer altı ve yer üstünde kirlilik bulunmadığını öne sürdü.

Demirci, toprak kaymasının yaşandığı bölgeden 10,5 milyon ton malzeme kaldırıldığını anlatarak, kaymanın yaşandığı Sabırlı Deresi bölgesinde çok az bir yığının kaldığını ve bunun da sıyırma işlemlerinin sürdüğünü aktardı.

'FAALİYETE BAŞLADIĞIMIZDA BU TESİSİ KULLANACAĞIZ'

Saha gezisinde gazetecilere madeni yeniden açmak için hazır olduklarını söyleyen Demirci, "Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Şu anda da açılışla kullanacağımız sülfit proses tesisi önündeyiz ve faaliyete başladığımızda bu tesisi kullanacağız" dedi.

9 İŞÇİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Uluslararası maden tekeli SSR şirketi ile yerli ortağı Çalık Holding hisseli Anagold Madencilik isimli firmaya ait olan madendeki liç yığın alanında 13 Şubat günü meydana gelen büyük çöküntü sonucunda 9 işçi toprak altında kalmıştı. 2 işçinin 5 Nisan ve 19 Nisan'da, 2 işçinin 4 Mayıs'ta, 5 işçinin de 10 Haziran'da cenazelerine ulaşılmıştı. 

 

(ANADOLU AJANSI)