Anaokulu ve kreşler için yüz yüze eğitim kararı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların yeniden kapanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kreşlerle ilgili değerlendirme yapan Selçuk, "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum" dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra bakanlık anaokulu ve kreşler için yüz yüze eğitim kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında yaşanan ikinci dalga nedeniyle ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sürece ilişkin, "Biz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız. Kararlarımızı da buna göre güncelliyoruz" ifadelerini kullandı.

Okullarda yapılan sınavlara değinen Selçuk, "Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak. 4 Ocak’ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız. Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı" diye konuştu.

Kreşlerin açık olup olmayacağına dair bugün bir açıklama yapılacağını söyleyen Selçuk, "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz" dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI AÇIK OLACAK

Selçuk'un açıklamalarının ardından bakanlıktan "Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" açıklaması geldi. 

Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak. Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek. (HABER MERKEZİ)