Anastasia Emelianova cinayetinde iddianame hazırlandı: Sanığın beyanları 'hayatın olağan akışına aykırı'

Erzurum'da yaşayan Anastasia Emelianova'nın ölümüne ilişkin Mohammad N.A. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Buna göre N.A.'nın ifadelerinin 'hayatın olağan akışına aykırı' olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - 20 Eylül 2023 tarihinde Erzurum Yakutiye ilçesinde işlenen Anastasia Emelianova cinayetine ilişkin iddianame hazırlandı. Polis ifadesinde cinayeti kabul eden sanık Mohammad N.A., savcılık ifadesinde ise cinayeti kabul etmedi. Ama sanığın, cam parçasını maktulun sol bacağına saplayarak öldürdüğü belirlendi.

Tutuklu sanık Mohammad N.A.’nın beyanının hayatın olağan akışına uygun olmadığını vurgulayan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık hakkında ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası istedi. İlk duruşma 15 Şubat’ta görülecek.

SANIK ÜZERİNE ATILI SUÇLAMAYI REDDETTİ

Rusya-Ukrayna Savaşı dolayısıyla Erzurum'da yaşamaya başlayan Anastasia Emelianova, Mohammad N.A. tarafından öldürülmüştü. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, "kasten öldürme suçundan" yürütülen soruşturmayı tamamladı. Cinayete ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı iddianameye göre, Mohammad N.A.'nın "kadına karşı kasten öldürme suçunu" işlediği anlaşıldı.

Rusya uyruklu Anastasia Emelianova cinayetine ilişkin Mohammad N.A.'nın kolluk ifadesinde Emelianova ile tartıştıklarını evden çıkarken arkasından cam kırılma sesi geldiğini ve dönüp bakmadığını söyledi. 2,5 saatlik yürüyüş yaptığını ve sonrasında eve girdiğinde Emelianova'yı yerde yüz üstü yatarken bulduğunu anlatan N.A., komşulara ambulans çağırması için bağırdığını söyledi.

Sanık Mohammad N.A., bu ifadesini Cumhuriyet Başsavcılığı'nda kabul etmedi ve atılı suçlamayı reddetti. 13/11/2023 tarihli otopsi raporuna göre maktulün ölüm sebebi "Sol bacak üst bölgede saptanan kesici-delici nitelikteki (cam parçası) aletin büyük damar kesisine bağlı kanama ve buna bağlı mide içeriği aspirasyonuna ile gelişen mekanik asfiksi sonucu" oldu.

İDDİANAMEDE SANIĞIN BEYANLARI ÇELİŞKİLİ BULUNDU

İddianamede, şu değerlendirme yapıldı: "Şüphelinin çelişkiler içeren savunmaları ile tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde, şüphelinin kollukta müdafi eşliğinde vermiş olduğu savunması ile başsavcılığımızda vermiş olduğu savunması arasında açıkça çelişkilerin bulunduğu, şüphelinin kollukta alınan savunmasında olay günü maktul ile tartıştığı ve bu tartışma üzerine maktule omzunun çarptığı, bu çarpma neticesinde maktulun oda içerisinde bulunan cam sehpaya doğru maktulun sendelediği şeklindeki beyanı dikkate alındığında şüphelinin bu beyanının hayatın olağan akışına uygun olmadığı ve üzerine atılı 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan kurtulmaya matuf olduğu, bu sebeple şüphelinin savunmalarına itibar edilmediği, 21/09/2023 tarihli 274496 sicil numaralı komiserin ve 163595 sicil numaralı polis memurunun tanzim etmiş olduğu ve şüphelinin de imzalamış olduğu tutanak içeriği dikkate alındığında şüphelinin olayı açık bir şekilde ikrar ettiğinin görüldüğü ve bu hususun tutanağı tanzim eden kolluk görevlilerinin alınan tanık beyanları ile de sabit olduğunun anlaşıldığı, bu minvalde şüphelinin olay günü işten geldikten sonra maktulun yapmış olduğu yemeği yemeyeceğini maktule söylemesi üzerine maktul ile aralarında sözlü tartışma çıktığı, bu sözlü tartışmanın akabinde şüphelinin maktulü iteklediği ve maktulun salonda bulunan cam sehpanın üzerine doğru çarparak düştüğü, bu çarpma neticesinde sehpa üzerindeki cam kısmın kırılması neticesinde maktulun sol bacak kısmından yaralandığı akabinde şüphelinin kırılan cam sehpadan eline geçirmiş olduğu ve Adli Emanetin 2023/2568 sırasına kayıtlı olan cam parçası ile maktulun yaralanmış olduğu sol bacağına saplayıp maktulün ölümüne sebebiyet vererek üzerine atılı kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır."

 

(HABER MERKEZİ)