Angelina Jolie’nin kitabı Türkçeye çevrildi

Uluslararası Af Örgütü uzmanları ve Angelina Jolie imzalı, “Haklarına Sahip Çık” Figen Kıyak tarafından Türkçeye çevrildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü uzmanları ve Angelina Jolie’nin beraber hazırladığı “Haklarına Sahip Çık” kitabı, Tudem Yayınları tarafından çevrilerek raflardaki yerini aldı.

Amerikalı sinema oyuncusu ve film yapımcısı Angelina Jolie, Uluslararası Af Örgütü Yayın Projeleri Yürütücüsü Nicky Parker ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Fahri Profesörü Geraldine Van Bueren tarafından kaleme alınan kitabı Figen Kıyak, Türkçeye çevirdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde 20 yıldan fazla süre görev yapan Jolie hazırladıkları kitap hakkında şöyle dedi: "Dünyanın dört bir yanındaki birçok çocuk tehlikede ve çocuk hakları için maalesef yeterince çaba göstermiyoruz. Bu haklar, yıllar önce kararlaştırıldı ve çocukların sağlıklı, dengeli ve güven içinde büyüyerek kararlı yetişkinler olmalarını sağlamak için temel taşlar olarak önemini koruyor.”

Jolie, kitabın çocukların medeni, sosyal, siyasi ve ekonomik haklarını koruma konusundaki küresel anlaşmalara bağlılıklarını hükümetlere hatırlatmasını umduğunu da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda kitapta 2014 Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yousafzai, iklim aktivisti Greta Thunberg ve 15 yaşındaki Filistinli gazeteci Janna Cihad gibi isimlerin de hikayeleri anlatılıyor.